Лікарі назвали найкориснішу осінню ягоду, яка знижує цукор і холестерин

Лікарі розповіли про суперкорисну осінню ягоду, яка може знижувати рівень цукру в крові, а також боротися з поганим холестерином. Мова йде про суничник (суничне дерево, арбутус), передають Патріоти України.

Так, в медицині використовують різні лікарські засоби, що знижують рівень цукру в крові. Але вони мають багато побічних ефектів. Ягоди ж суничника є природними ліками.

Плоди рослини, що дозрівають восени, забезпечують полегшення людям, які страждають на цукровий діабет II типу. Фахівці кажуть, що арбутус має в значній кількості різні речовини, які можуть бути використані при лікуванні діабету. До того ж вони забезпечують зниження "поганого" холестерину ЛПНЩ.

Суничник - це вічнозелений чагарник, що росте переважно в посушливих регіонах. Всі частини рослини застосовують у народній медицині. Суничник можна вирощувати також вдома в горщику, але йому при зростанні потрібно багато місця. На смак плоди нагадують суничне варення з квітковим медом.

Суничник дрібноплідний (Arbutus andrachne) застосовують також з лікувальною метою при циститах, уретритах, екземі. Відвари і настойки використовують при захворюваннях лор-органів, стоматитах, захворюваннях ротової порожнини, оскільки рослина володіє антисептичними властивостями.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...