Лікарі під час операції забули у жінці предмет розміром з тарілку - вона могла померти

У Новій Зеландії лікарі випадково на 18 місяців залишили у тілі пацієнтки хірургічний інструмент. 20-річній жінці проводили плановий кесарів розтин і забули у ній раневий ретрактор Алексіса.

Як пише Futurism, ретрактор виявили лише через півтора року, коли жінка прийшла на комп'ютерну томографію черевної порожнини. Весь час до цього вона неодноразово зверталася до лікаря через наростання болю в ділянці живота.

Хірургічний інструмент виявили в тій самій лікарні, в якій зробили їй першу операцію. Наразі припускають, що інструментальний недогляд стався через ускладнення під час вагітності та "підвищену масу тіла матері".

Додається, що рановий ретрактор Алексіса — це медичний пристрій, який використовують під час операцій для захисту рани і забезпечення гарного огляду місця операції. Він виготовлений із гнучкого матеріалу. Завдяки можливості атравматичного втягування на 360 градусів ретрактор полегшує проведення операцій у багатьох галузях медицини, наприклад, під час кесаревого розтину.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...