Лікарі порадили негайно кинути шкідливу звичку: Язик курця став зеленим та волохатим (фото)

Язик чоловіка з Огайо став зеленим та волохатим через передбачувану реакцію на куріння сигарет під час приймання антибіотиків. Дослідження, яке детально описує цей випадок, було опубліковано в New England Journal of Medicine, передають Патріоти України.

64-річний американець, який повідомив про вживання тютюну, звернувся до клініки первинної медико-санітарної допомоги з двотижневим анамнезом зміни кольору язика. Приблизно за 21 день до звернення він пройшов курс антибіонтиків, коли лікував періодонтальну інфекцію.

Його язик мав подовжені ниткоподібні сосочки і зелений відтінок. Йому поставили діагноз волохатий язик – доброякісне захворювання, при якому відбувається подовження та знебарвлення ниткоподібних сосочків на поверхні язика.

Повідомляється, що серед факторів ризику куріння, зневоднення, погана гігієна ротової порожнини та використання протимікробних препаратів. Хоча зміна кольору язика часто буває чорною, також можлива зміна на коричневий, жовтий або зелений кольори.

Медики порекомендували пацієнту обережно очищати поверхню язика зубною щіткою чотири рази на день, а також кинути курити. Через пів року зовнішній вигляд язика повернувся до норми, попри те, що пацієнт продовжував курити.

Поранені верещать, неушкоджені - тікають: В Кривому Розі перевернулася фура з сотнею поросят (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 15:03

В Кривому Розі сталася моторошна аварія - перекинулася фура, яка перевозила понад сотню поросят. Про це повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. Як пише "Перший міський. Кривий Ріг", аварія сталася на вул. Кобилянського. Деякі тваринки...

Син звернув увагу на дивну шафу: Жінка знайшла моторошну таємну кімнату у власному домі (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 14:42

Жінка знайшла у своєму будинку потаємну кімнату. Вона була шокована знахідкою та поділилася своїми емоціями на популярному форумі Reddit, передають Патріоти України. Для того, щоб потрапити у потаємну кімнату, їй довелося зняти обшивку в шафі нагорі. О...