Лікарі приховували діагноз: З'явилися подробиці про стан важкохворого музиканта Завадського

Стан скандального українського музиканта, акордеоніста Ігоря Завадського, який хворий четвертою стадією СНІДу, покращився. Про це розповів його найближчий друг і концертний менеджер Андрій Бригида в інтерв'ю виданню KP. UA, передають Патріоти України.

"У неділю і в понеділок йому стало трохи краще. Температура впала, протягом дня тримається нормальна, трохи піднімається тільки вночі. Не так, як було раніше, коли два рази на добу стовпчик термометра підскакував під 38-39 градусів. Він дихає сам, апарат ШВЛ, на щастя, не потрібен був, але в кисневій масці Ігор все ще потребує", – поділився Бригида.

Також він розповів про обставини, які призвели до погіршення стану Завадського – раніше музикант не знав про наявність ВІЛ в організмі.

"Ігоря продуло в поїзді трохи, піднялася невелика температура. У той день ввечері Ігор пішов покупатися в морі, а було прохолодно. Коли він виходив з води, я вже бачив, що його всього морозить. Спочатку лікувалися вдома, а коли він почав задихатися, довелося викликати швидку допомогу", – зазначив Андрій.

За його словами, після госпіталізації Завадському зробили два аналізи. Коли музиканта поклали в інфекційне відділення, йому не відразу сказали результат. Друг акордеоніста вказав, що сподівається на те, що позитивний результат тесту на ВІЛ виявиться помилкою.

"Лікарі тільки натякали: у вас там не тільки те, що ви думаєте. Наскільки я зрозумів, вони чекали повторного аналізу, який підтвердив ВІЛ. Здаватися рано. Після того, як Ігор написав про свою хворобу, мені дзвонили лікарі з різних міст. Вони говорили, що неодноразово зустрічалися з такими випадками, коли на тлі важкої пневмонії у пацієнтів був позитивний тест на ВІЛ, а коли запалення проходило, аналізи показували негативний результат. Адже до цього не було ніяких ознак", – підкреслив він і додав:

"Його цілком могли заразити навмисно в СІЗО. Тому що при потраплянні до СІЗО нічого такого не було. І під час утримання під вартою в перші роки, коли проводилися різні експертизи, теж не було підозр на ВІЛ. У СІЗО без хвороб неможливо, і мені уколи теж робили, коли були якісь болячки, могли так заразити".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...