Лікарі розповіли, коли в Україні будуть вакцинувати дітей: але є одна умова

Щеплення від коронавірусу для дітей від 12 років можна буде зробити в Україні за рекомендацією лікаря або для виїзду за кордон. Вакцинацію запустять з наступного тижня. Про це "Сніданку з 1+1" розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передають Патріоти України.

Кому буде доступна вакцинація

"Вакцинація дітей від 12 років доступна тільки за показаннями - або важкі соматичні захворювання, або певні гуманітарні речі, які пов'язані з виїздом за кордон або навчанням за кордоном", — розповів Кузін.

Головний санлікар повідомив, що є чіткий алгоритм, згідно з яким можна буде вакцинувати від коронавірусу підлітків. Щеплення не робитимуть усім бажаючим.

"Є чітка інструкція, алгоритм, як це треба робити - основа полягає в тому, що такій дитині має бути видано медичний висновок, і тільки з таким висновком вона повинна прийти в центр вакцинації. Або, якщо це навчання за кордоном, повинна бути довідка в довільній формі, яка оформляється педіатром", — додав Кузін.

Масової вакцинації дітей не буде

Відзначимо, що в Україні для щеплення підлітків буде використовуватися тільки вакцина Pfizer. Також у МОЗ додали, що зараз масова вакцинація дітей не передбачається.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...