"Лікарня - не санаторій": Степанов заявив, що не всім хворим на COVID-19 треба госпіталізація

Госпіталізація хворих з COVID-19 має відбуватися за наявності конкретних показів. Якщо вони відсутні - безпечніше лікуватися вдома, оскільки кожна лікарня має внутрішньолікарняну інфекцію. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 6 листопада, передають Патріоти України.

"Лікарня - цеж не санаторій, коли людина просто хоче госпіталізуватися. Це повинно відбуватися виключно за показами і за встановленим діагнозом лікарем-спеціалістом і за його направленням щодо госпіталізації", - розповів міністр.

Степанов нагадав, що до 80% людей, які хворіють на COVID-19, мають легкий перебіг хвороби, і їм не показана жодна госпіталізація. "Будь-яка госпіталізація повинна відбуватися за показами. це, зокрема, безпека вашого здоров’я, тому що будь-яка лікарня має внутрішньолікарняну інфекцію. І якщо у вас немає показів до госпіталізації, то безпечніше лікуватися вдома", - додав міністр.

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...