Ліків ще не знайшли: Вчені виявили бактерію, через яку люди почуваються нетверезими без спиртного

Пацієнтам з такими симптомами рекомендують безвуглеводну дієту.

Китайські вчені пояснили рідкісне захворювання - коли не випивши ані краплі спиртного, люди відчувають себе п'яними, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Непосвяченій людині може здатися, що дуже добре було б напитися без алкоголю - велика економія! Виявилося, що в світі є такі люди - їх організм сам виробляє алкоголь, етанол. Такий недуга відома як синдром кишкової ферментації, синдром внутрішнього пивоваріння та синдром автобродіння - він виникає через надмірний вміст певних бактерій в кишечнику людини.

У 2015 році ЗМІ стали активно писати про Меттью Хогга - виявилося, що він страждав синдромом внутрішньої пивоварні більше 20 років! Проблеми почалися раптово - в підлітковому віці. Меттью був старанним учнем, мріяв про наукову кар'єру, професійно займався спортом і був душею компанії. Але його життя раптово змінилося.
Хогг почав відчувати стан алкогольного сп'яніння і такі симптоми як хронічна втома, м'язові болі, головний біль, психічні порушення, порушення настрою і багато іншого. Були в житті ще недавно успішного підлітка і «безалкогольні похмілля», зазвичай вони наступали на ранок після вживання їжі з високим вмістом вуглеводів.
«Долали головні болі, нудота, іноді блювота, зневоднювання, сухість у роті, холодний піт, і тремтячі руки. Було таке відчуття ніби я минулого вечора випив весь бар, хоча ніякого алкоголю я не вживав», - розповів він виданню Vice.
У підсумку життя Хогга пішло під укіс - йому довелося кинути спорт, тому що найменші фізичні навантаження змушували його відчувати нудоту. У коледжі він теж не зміг вчитися довго, постійний стан сп'яніння значно погіршив продуктивність мозку. Багато друзів теж не змогли зрозуміти, що Меттью не спився, а хворий.
Коли Хогг дізнався, що він не єдиний володар неприємного алкогольного діагнозу, пройшло вже 20 років, життя було прожито наполовину. І Меттью створив сайт про маловивчені хронічні захворювання - The Environmental Illness Resource - щоб інші люди могли дізнатися, що вони не самотні і вчасно звернутися за допомогою.
Пояснення цих станів знайшла американська дослідниця і декан факультету наук про здоров'я і догляді за хворими одного техаського коледжу Барбара Корделл ще в 2010 році - в організмі одного американця було знайдено виключно високий вміст дріжджів. Як відомо, дріжджі при бродінні здатні виробляти алкоголь - цією властивістю користуються пивовари. Для виробництва етанолу дріжджові грибки використовують вуглеводи. Погіршити ситуацію може тривалий прийом антибіотиків, так як вони можуть створювати сприятливу для бродіння мікрофлору. Але чому саме у людей з'являється дивна недуга, поки пояснити ніхто не може.
Китайські вчені підозрюють, що ця бактерія - Klebsiella pneumonia, так як вона здатна підвищувати рівень вмісту алкоголю в крові. Версія Барбари Корделл у випадку з китайським пацієнтом виявилася неспроможною - його аналізи не показали підвищеного вмісту дріжджів в організмі.
Реальних ліків від синдрому внутрішньої пивоварні не існує, але пацієнтам з такими симптомами рекомендують безвуглеводну дієту. Так можна позбавити грибок джерела вироблення етанолу, хоча навіть цей хід не зможе позбавити людину від недуги повністю.

Втекла із зоопарку: Мавпа влаштувала переполох в харківському супермаркеті (відео)

четвер, 12 грудень 2019, 12:29

Заради того, щоб спіймати тваринку, магазин тимчасово закрили. У Харкові в одному з супермаркетів помітили незвичайного відвідувача - мавпу. Відео з магазину в мережу виклали на сторінці «ХС • Харків» в Facebook, передають Патріоти України. У коментарі...

Резонанс тижня. Помилка стала фатальною для малюка: Снайпер розповів, чому куля зрикошетила і потрапила в дитину Соболєва

четвер, 12 грудень 2019, 12:00

Професійний снайпер розповів, чому кілер, який хотів убити депутата Київської облради В’ячеслава Соболєва, влучив у дитину. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України. . За словами експерта, вбивця діяв необачно. «Головне питання – відхід. Накри...