Пацієнтам з такими симптомами рекомендують безвуглеводну дієту.
Китайські вчені пояснили рідкісне захворювання - коли не випивши ані краплі спиртного, люди відчувають себе п'яними, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.
Непосвяченій людині може здатися, що дуже добре було б напитися без алкоголю - велика економія! Виявилося, що в світі є такі люди - їх організм сам виробляє алкоголь, етанол. Такий недуга відома як синдром кишкової ферментації, синдром внутрішнього пивоваріння та синдром автобродіння - він виникає через надмірний вміст певних бактерій в кишечнику людини.
У 2015 році ЗМІ стали активно писати про Меттью Хогга - виявилося, що він страждав синдромом внутрішньої пивоварні більше 20 років! Проблеми почалися раптово - в підлітковому віці. Меттью був старанним учнем, мріяв про наукову кар'єру, професійно займався спортом і був душею компанії. Але його життя раптово змінилося.
Хогг почав відчувати стан алкогольного сп'яніння і такі симптоми як хронічна втома, м'язові болі, головний біль, психічні порушення, порушення настрою і багато іншого. Були в житті ще недавно успішного підлітка і «безалкогольні похмілля», зазвичай вони наступали на ранок після вживання їжі з високим вмістом вуглеводів.
«Долали головні болі, нудота, іноді блювота, зневоднювання, сухість у роті, холодний піт, і тремтячі руки. Було таке відчуття ніби я минулого вечора випив весь бар, хоча ніякого алкоголю я не вживав», - розповів він виданню Vice.
У підсумку життя Хогга пішло під укіс - йому довелося кинути спорт, тому що найменші фізичні навантаження змушували його відчувати нудоту. У коледжі він теж не зміг вчитися довго, постійний стан сп'яніння значно погіршив продуктивність мозку. Багато друзів теж не змогли зрозуміти, що Меттью не спився, а хворий.
Коли Хогг дізнався, що він не єдиний володар неприємного алкогольного діагнозу, пройшло вже 20 років, життя було прожито наполовину. І Меттью створив сайт про маловивчені хронічні захворювання - The Environmental Illness Resource - щоб інші люди могли дізнатися, що вони не самотні і вчасно звернутися за допомогою.
Пояснення цих станів знайшла американська дослідниця і декан факультету наук про здоров'я і догляді за хворими одного техаського коледжу Барбара Корделл ще в 2010 році - в організмі одного американця було знайдено виключно високий вміст дріжджів. Як відомо, дріжджі при бродінні здатні виробляти алкоголь - цією властивістю користуються пивовари. Для виробництва етанолу дріжджові грибки використовують вуглеводи. Погіршити ситуацію може тривалий прийом антибіотиків, так як вони можуть створювати сприятливу для бродіння мікрофлору. Але чому саме у людей з'являється дивна недуга, поки пояснити ніхто не може.
Китайські вчені підозрюють, що ця бактерія - Klebsiella pneumonia, так як вона здатна підвищувати рівень вмісту алкоголю в крові. Версія Барбари Корделл у випадку з китайським пацієнтом виявилася неспроможною - його аналізи не показали підвищеного вмісту дріжджів в організмі.
Реальних ліків від синдрому внутрішньої пивоварні не існує, але пацієнтам з такими симптомами рекомендують безвуглеводну дієту. Так можна позбавити грибок джерела вироблення етанолу, хоча навіть цей хід не зможе позбавити людину від недуги повністю.
Кабінет міністрів пропонує встановити на рівні закону виплату 15 млн гривень родинам цивільним, які загинули при захисті України від агресії Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України. Як зазначив Шмигаль, уряд подає...
Військовий, командир відділення 24-ї ОШБр "Айдар" ЗСУ Станіслав Бунятов окремо подякував тим росіянам, котрі вирішують придбати гру "S.T.A.L.K.E.R. 2" та, таким чином, доклались до допомоги Збройним силам України. Про це він написав на своєму Telegram-...