Лікувався у Європі: Помер колишній мер Москви Лужков

Юрій Лужков помер в одній з клінік в Мюнхені, де йому повинні були провести операцію на серці.

Помер колишній мер Москви Юрій Лужков. Йому було 83 роки. Про це повідомляє російський "Интерфакс" з посиланням на джерело в оточенні Лужкова, передають Патріоти України.

"Юрій Михайлович помер на 84-му році життя. Він перебував у Європі. Поки більше нічого сказати не можу", - розповів співрозмовник агентства.

За даними Telegram-канала Baza, хірургічне втручання минуло успішно, однак після нього почалися ускладнення. Лужков не зміг вийти зі стану наркозу. "За словами джерел в оточенні Юрія Лужкова, на операцію до Німеччини він прилетів вчора разом з дружиною Оленою Батуріною. Сама Батуріна зараз у шоковому стані, бо лікарі давали сприятливі прогнози на цю планову операцію", - йдеться у повідомленні.

За даними РЕН ТВ, Лужков помер в одній з клінік у Мюнхені, де йому повинні були провести операцію на серці. У грудні 1996 року з ініціативи Лужкова Рада Федерації визнала Севастополь частиною території Росії та кваліфікувала дії керівництва України з її відторгнення як такі, що суперечать міжнародному праву. У травні 2008 року після заяв Лужкова про необхідність повернення Севастополя Росії політик був оголошений персоною нон грата в Україні. У червні 2010 року Віктор Янукович повідомив Лужкову про те, що йому знову дозволено в'їзд на територію України. Юрій Лужков був мером Москви з 1992 по 2010 роки.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...