Ліквідували ватажка бойовиків і захопили полонених: У мережі з'явилася розповідь про успішну операцію ЗСУ на Донбасі

В інтернеті оприлюднили розповідь про успішну операцію Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі в 2017 році, деталі якої до сих пір не розголошувалися. Відповідний пост оприлюднено на сторінці "93-тя ОМБр "Холодний Яр" у Facebook, повідомляють Патріоти України.

Так, у червні 2017 року розвідники 20-го мотопіхотного батальйону, який зараз є частиною 93-ї бригади "Холодний Яр", спільно з полком ССО провели вражаючу операцію. Вони захопили в полон трьох бойовиків так званої ЛНР і військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ ГШ Російської Федерації Віктора Агєєва.

"У ході операції ліквідували ще двох терористів. Один з них - ватажок групи бойовиків - кадровий російський офіцер Олександр Щерба з позивним "Алекс", інший - громадянин України", - сказано в повідомленні.

За словами розвідника з позивним "Поль", події сталися поблизу села Трьохізбенка. Українські бійці спостерігали за ворогом тижні три, після чого вирішили провести операцію.

24 червня вони висунулися на автомобілях через ліс до річки. Там розділилися: частина людей форсувала Сіверський Донецьк на двох гумових човнах у кілька ходок, частина залишилася на березі прикривати. Біля дач два розвідники разом з кулеметниками пішли на прикриття. Незабаром в одному з будинків виявили чотирьох найманців, в тому числі і Агєєва.

"Зв'язали, накрили ганчіркою і переправили на інший берег річки. Вони опору не чинили. Згодом на вулиці нас наткнулися двоє людей. Ми стали обличчям-до-обличчя. Один з них був "Алекс", командир цієї невеликої групи", - зазначив "Поль".

Він додав, що бойовики хотіли відкрити по них вогонь, але їх встигли ліквідувати.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...