"Літаючий сарай": У США визначили найпотворніший літак у світі

Літальні апарати, що розроблялися країнами Варшавського договору, зазвичай не відрізнялися красою.

Польський літак M-15 Belphegor

Польський літак M-15 Belphegor є самим «потворним» у світі, пише Popular Mechanics, передають Патріоти України.

Видання запевняє, що літальні апарати, що розроблялися країнами Варшавського договору, зазвичай не відрізнялися красою. Згідно з виданням Popular Mechanics, реактивний сільськогосподарський літак, створений в Польщі в 1970-і роки, був «надзвичайно потворним».

Popular Mechanics нагадує, що M-15 Belphegor повинен був замінити радянський легкий літак Ан-2, проте вийшов гірше свого попередника. «M-15 Belphegor вміщував трохи менш ніж три тонни пестицидів у двох величезних пілонах і розсіював їх за допомогою стиснутого повітря. Двигун був піднятий над системою розпилення хімікатів, щоб уникнути змішування вихлопних газів з випущеним пестицидом», – нагадує видання.

Журнал пише, що M-15 Belphegor «виявився великим розчаруванням», оскільки був погано спроєктований. Popular Mechanics запевняє, що M-15 Belphegor виявився «найповільнішим літаком у світі» і «найважчим біпланом у світі».

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...