Літнім людям доведеться пристосовуватись: Листоноші більше не носитимуть більшість пенсій по домівках. Хто щасливе виключення і як бути решті

В Україні з 1 вересня 2021-го перестануть приносити пенсії всім, крім маломобільних. Іншим потрібно звернутися в банк, відкрити рахунок. Після фінансова установа передасть дані в Пенсійний фонд і почне нараховувати виплати на картку.

Доставка пенсій додому здійснюватиметься тільки для маломобільних категорій, зокрема, особам з інвалідністю I групи, тим, хто старший за 80 років і тим, хто за висновком ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) потребує стороннього догляду, передає "Главком".

"У нас існує процедура проведення цього заходу в один дотик. Пенсіонер або одержувач соціальної допомоги вибирає банківську установу, звертається туди, оформляє рахунок, інформація про рахунок надходить із банку самостійно в орган, який забезпечує виплату. Людині повторно нікуди ходити не треба", – повідомив заступник міністра економічного розвитку Віталій Музиченко.

Заступник міністра зазначив, що до 1 вересня пенсіонер може самостійно вибрати один із 40 банків, який для нього буде зручним, відповідати його вимогам.

"Сьогодні вже майже 70% осіб, які отримують виплати через банківські установи, вибрали свій банк самостійно", – сказав він.

Музиченко додав, що якщо громадяни до вересня не виберуть банк, то орган, який здійснює виплату, самостійно відкриє банківські рахунки і проінформує про це.


Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...