Вчені здивували відкриттям: Любов до кави чи чаю закладено генетично

Хтось не може уявити ранок без кави, а для когось - це чашка з гіркою каламутною водою, а от чай - напій насолоди. Виявилось, на наші вподобання впливають гени, передають Патріоти України.

Японські вчені виявили, що на харчові звички людей, зокрема на частоту споживання кави, чаю, алкоголю, м'яса і молочних продуктів впливає генетика.

Дослідники знайшли 10 факторів харчування, які пов'язані зі спадковою інформацією. Аби виявити причину різних смакових вподобань, науковці провели масштабне дослідження. Досліди довели, що існують певні генетичні варіації пов'язані зі сприйняттям смаку.

Деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кофеїну, інші – гіркоти пропілтіоурацилу чи хініну, який входить до складу деяких безалкогольних напоїв, зокрема, тоніку.

Люди, які генетично чутливі до гіркоти кофеїну, п’ють більше кави, ніж інші. А люди, які мають більшу чутливість до гіркоти хініну, п'ють менше кави.

Отримані дані свідчать про те, що наше сприйняття гірких смаків, закладено нашою генетикою і впливає на уподобання щодо кави, чаю та алкоголю, – підкреслили вчені.

Є кілька причин: Кінолог назвав три породи собак, яких би точно ніколи не тримав вдома

понеділок, 20 січень 2025, 12:27

Професійний кінолог Гаррет Вінг назвав три породи собак, якими він "ніколи б не володів" через їх розмір, запах і темперамент, передають Патріоти України. Він поділився коротким відео на YouTube-каналі American Standard Dog Training, у якому розповів п...

Готували вбивство першого заступника міністра охорони здоров’я: Поліція Києва спільно з СБУ затримала чоловіка та жінку (фото)

понеділок, 20 січень 2025, 11:45

Зловмисники розробили детальний план, поступова реалізація якого відбувалась під контролем правоохоронців. Про це повідомляє Національна поліція України, передають Патріоти України. Упродовж кількох місяців фігуранти стежили за розпорядком дня та перес...