Вчені здивували відкриттям: Любов до кави чи чаю закладено генетично

Хтось не може уявити ранок без кави, а для когось - це чашка з гіркою каламутною водою, а от чай - напій насолоди. Виявилось, на наші вподобання впливають гени, передають Патріоти України.

Японські вчені виявили, що на харчові звички людей, зокрема на частоту споживання кави, чаю, алкоголю, м'яса і молочних продуктів впливає генетика.

Дослідники знайшли 10 факторів харчування, які пов'язані зі спадковою інформацією. Аби виявити причину різних смакових вподобань, науковці провели масштабне дослідження. Досліди довели, що існують певні генетичні варіації пов'язані зі сприйняттям смаку.

Деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кофеїну, інші – гіркоти пропілтіоурацилу чи хініну, який входить до складу деяких безалкогольних напоїв, зокрема, тоніку.

Люди, які генетично чутливі до гіркоти кофеїну, п’ють більше кави, ніж інші. А люди, які мають більшу чутливість до гіркоти хініну, п'ють менше кави.

Отримані дані свідчать про те, що наше сприйняття гірких смаків, закладено нашою генетикою і впливає на уподобання щодо кави, чаю та алкоголю, – підкреслили вчені.

Учені з'ясували несподіваний факт про те, якими насправді були яйця динозаврів

вівторок, 18 листопад 2025, 12:35

Дослідження показало, що яйця динозаврів були різнокольоровими, і вчені знайшли приклади віком 150 мільйонів років, передають Патріоти України з посиланням на IFLScience. Зазначається, що це був воістину переломний момент для орнітологів, оскільки рані...

Ризикнув чоловічим здоров'ям: На кордоні США затримали порушника, який намагався провезти з Мексики червонокнижних папуг, сховавши їх у у себе в трусах

вівторок, 18 листопад 2025, 12:28

У США митники затримали чоловіка, який намагався провезти до країни двох рідкісних папуг, сховавши їх у власній спідній білизні. Про подію повідомляє The Washington Post із посиланням на прокуратуру Південного округу Каліфорнії, передають Патріоти Укра...