Хтось не може уявити ранок без кави, а для когось - це чашка з гіркою каламутною водою, а от чай - напій насолоди. Виявилось, на наші вподобання впливають гени, передають Патріоти України.
Японські вчені виявили, що на харчові звички людей, зокрема на частоту споживання кави, чаю, алкоголю, м'яса і молочних продуктів впливає генетика.
Дослідники знайшли 10 факторів харчування, які пов'язані зі спадковою інформацією. Аби виявити причину різних смакових вподобань, науковці провели масштабне дослідження. Досліди довели, що існують певні генетичні варіації пов'язані зі сприйняттям смаку.
Деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кофеїну, інші – гіркоти пропілтіоурацилу чи хініну, який входить до складу деяких безалкогольних напоїв, зокрема, тоніку.
Люди, які генетично чутливі до гіркоти кофеїну, п’ють більше кави, ніж інші. А люди, які мають більшу чутливість до гіркоти хініну, п'ють менше кави.
Отримані дані свідчать про те, що наше сприйняття гірких смаків, закладено нашою генетикою і впливає на уподобання щодо кави, чаю та алкоголю, – підкреслили вчені.
Мешканка Тернополя 1992 року народження, яка в листопаді 2024 року під час купання втопила у ванні свою 2,5-річну доньку, не потрапить до в’язниці. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нацполіцію області. «Умисне вбивство малолітньої ди...
Наречений Густаво Шмітц, який працює вчителем в місцевій школі в Салете, що в Бразилії, не зміг впоратися з емоціями на своєму власному весіллі й знепритомнів прямо біля вівтаря. Про це 12 червня повідомило медіа What’s The Jam, передають Патріоти Укра...