Хтось не може уявити ранок без кави, а для когось - це чашка з гіркою каламутною водою, а от чай - напій насолоди. Виявилось, на наші вподобання впливають гени, передають Патріоти України.
Японські вчені виявили, що на харчові звички людей, зокрема на частоту споживання кави, чаю, алкоголю, м'яса і молочних продуктів впливає генетика.
Дослідники знайшли 10 факторів харчування, які пов'язані зі спадковою інформацією. Аби виявити причину різних смакових вподобань, науковці провели масштабне дослідження. Досліди довели, що існують певні генетичні варіації пов'язані зі сприйняттям смаку.
Деякі з мутацій відповідають за чутливість до гіркоти кофеїну, інші – гіркоти пропілтіоурацилу чи хініну, який входить до складу деяких безалкогольних напоїв, зокрема, тоніку.
Люди, які генетично чутливі до гіркоти кофеїну, п’ють більше кави, ніж інші. А люди, які мають більшу чутливість до гіркоти хініну, п'ють менше кави.
Отримані дані свідчать про те, що наше сприйняття гірких смаків, закладено нашою генетикою і впливає на уподобання щодо кави, чаю та алкоголю, – підкреслили вчені.
Український хор Гомін, диригентом якого є артист Вадим Яценко, виконав гімн України у День Незалежності й зворушив Мережу. Колектив підкорив виконанням національного гімну у рамках спільного проєкту Сніданку з 1+1 та хору Гомін Львівського органного за...
Повномасштабна війна різко змінила демографічну карту України. За два з половиною роки населення скоротилося щонайменше на 10 мільйонів. Масова еміграція, рекордна смертність, падіння народжуваності та старіння нації створюють серйозні виклики для майб...