"Людська совість коштує аж 18 гривень": На Буковині водій маршрутки відмовився везти бійця ООС, за нього заплатили інші пасажири (фото)

У Чернівецькій області водій пасажирського автобуса за маршрутом Горбівці – Глибока відмовився безплатно перевозити бійця Об’єднаних сил. В результаті водій влаштував суперечку з пасажирами, які стали на захист хлопця, передають Патріоти України.

Як розповіла у Facebook сестра загиблого учасника АТО Корнелія Василаш, у той день вона їхала в тому ж автобусі. За її словами, у селі Стерче у транспорт зайшов учасник бойових дій Ігор Бажан, який у 20 років пішов на фронт захищати Україну. Однак водій вигнав бійця, бо, за його словами, у салоні вже був пасажир, який мав право на пільговий проїзд – людина з інвалідністю.

Жінка заступилася за бійця і попросила водія відчинити двері та впустити хлопця. Інша пасажирка заплатила за проїзд бійця (18 гривень), бо інакше водій везти того не хотів. "Цей день я запам'ятаю надовго. Ніколи не могла подумати, що людська совість коштує аж 18 гривень", – написала очевидиця інциденту у Facebook

Коли жінка зробила зауваження водієві, нагадавши, що держава гарантує безплатний проїзд для УБД, то почула у відповідь: "Я його туди не посилав". За свою позицію щодо бійця Корнелію Василаш і сама "поплатилася": у результаті сварки водій почав виганяти й і її, щоб "більше її ноги не було в цьому автобусі".

У коментарях до посту у Facebook користувачі засудили поведінку водія, який учинив у розріз із вимогами закону про статус ветеранів війни та гарантії їхнього соціального захисту. Водій у результаті навіть скасував наступний рейс до села того ж дня.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...