Людство винне грі більше, але майстру дякувати за шедевр: Найдорожчий у світі набір шахів продають за $4 000 000 (відео)

Історія "класичних шахів", за правилами відомими наразі, налічує принаймні шість століть. А в різних варіаціях ними грались індуські раджі, перські шахи та візантійські імператори з середини першого тисячоліття нашої ери

Найдорожчий у світі шаховий набір виконаний з дорогоцінного металу, оздоблений коштовним камінням найвищої якості та вартує $4 млн. Таких наборів лише 3, і кожен має унікальний номер та сертифікат якості коштовностей. Створив цей витвір ювелірного мистецтва австралійський художник Колін Берн, зазначають Патріоти України.

Шахові фігури набору мають стандартний дизайн Стаунтон 1849 року - єдиний дизайн шахів, дозволений на чемпіонатах світу. Фігури виконані з 18-каратного білого золота, покритого родієм. Інкрустовані дрібними діамантами, цейлонськими синіми сапфірами Princess Cut AAA та перлами Південних морів: сріблясто-білими австралійськими та чорними "Таїтянський Павич". Цей набір шахів отримав напрочуд доречну назву "Королівська перлина" (The Pearl Royale).

"Я хотів створити найкрасивіший шаховий набір у рамках цього королівського стандарту, і він мав бути одягнений у всі його регалії з найкрасивішими в світі діамантами та насиченими синіми сапфірами, придатними для короля та королеви. Моєю мрією було створити найкращий шаховий набір у світі для змагань найсильніших гравців світу", - розповів Колін Берн про свою роботу.

До перших ескізів дизайнер взявся 2008 року. Процес виготовлення був непростим, оскільки вимагав незліченних годин роботи і невідривної уваги, щоб ідеально оздобити кожну фігуру і кожен елемент найкращими дорогоцінними каменями, яких використали на кожен набір 513 каратів.

Насправді, через велику цінність, цей витвір ювелирного мистецтва експонували лише раз минулого року в художній галереї ACCA в Беверлі-Хіллз у Каліфорнії. Творець розкішного шахового набору Колін Берн має намір знову продемонструвати його на зборах найкращих шахістів світу. Планується, що шахівниця буде не просто виставлена для огляду, але й надана для гри в межах турніру.

Це оригінальна ідея. Однак цікаво, скільки гравців зможуть по-справжньому зосередитися на грі, коли в їхніх руках будуть діамантові пішаки і королі.


Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...