Люди бояться заходити в воду: Експерти розповіли, чи загрожує чорноморському узбережжю України отруйний слиз з Туреччини (фото)

Туреччина зіткнулася з проблемою, яка загрожує всьому Чорному морю, включно і українському узбережжю. Йдеться про густий сіро-коричневої слиз, який розповзся по березі Мармурового моря, що з'єднує Чорне та Егейське море, вздовж узбережжя під Стамбулом. Про це повідомляє "Страна", передають Патріоти України.

За словами вчених, даний слиз - це просто природний зелений мул. При цьому все сталося через забруднення, а точніше неочищених стічних вод, які скидаються в море. Вперше такий слиз був виявлений майже 15 років тому. В цьому ж році його ареал поширення визнали найбільшим в історії.

Шкідливий мул забиває мотори човнів і сіті рибалок. Крім того, люди вже почали боятися заходити в воду. Отруйний слиз вбиває риб і інших морських мешканців. Експерти кажуть, що слиз впритул підібрався до Чорного моря, яке Туреччина ділить, в тому числі з Україною. Слиз був помічений на невеликій ділянці Чорного моря в районі міста Фатса провінції Орду.

Були призначені спеціальні бригади, які вже вирушили її очищати, але слиз може з'явитися знову. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що він сподівається, що моря вдасться врятувати від напасті. Також він закликав не зволікати і починати діяти.

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...

На Полтавщині суд виніс вирок чоловіку, який задушив дружину на очах у маленького сина

четвер, 18 квітень 2024, 13:55

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області виніс вирок 37-річному жителю села Малі Феськи Золочівської громади, який задушив дружину на очах у п'ятирічного сина та замаскував вбивство під зґвалтування. Чоловіка визнали винним, він відбуватиме пок...