
Археологи, які вивчили стоянку древніх людей в печері Кесем недалеко від Тель-Авіва, з'ясували, що наші далекі предки ще 300 тис. років тому винайшли спосіб "консервації" продуктів, який дозволяв їжі зберігати свої властивості довше. Про це повідомляє Haaretz, передають Патріоти України.
За словами італійського археолога Христини Леморіні, професора археології Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди використовували золу для збереження різних продуктів харчування в умовах жаркого клімату.

Саме зола допомагала зберегти їм здобуте на полюванні м'ясо і зібрані рослини. Необроблені шкури теж засипали золою. Зазначається, що така діяльність свідчить про високий рівень розвитку жителів печери.
На 103-му році життя помер Володимир Буштедт – довголітній діяч Організації українських націоналістів (ОУН) та активний представник української діаспори в Австралії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на голову Організації українських на...
У польському Хелмі відбувся титульний бій в крузервейті, у якому український боксер Рамазан Муслімов (9−0, 6 KO) нокаутував поляка Міхала Сочинські (11−1, 8 KO) та став чемпіоном WBC Baltic, передають Патріоти України. Протягом бою представник України ...