Археологи, які вивчили стоянку древніх людей в печері Кесем недалеко від Тель-Авіва, з'ясували, що наші далекі предки ще 300 тис. років тому винайшли спосіб "консервації" продуктів, який дозволяв їжі зберігати свої властивості довше. Про це повідомляє Haaretz, передають Патріоти України.
За словами італійського археолога Христини Леморіні, професора археології Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди використовували золу для збереження різних продуктів харчування в умовах жаркого клімату.
Саме зола допомагала зберегти їм здобуте на полюванні м'ясо і зібрані рослини. Необроблені шкури теж засипали золою. Зазначається, що така діяльність свідчить про високий рівень розвитку жителів печери.
Цього року ціни на каву можуть зрости на 40%, тобто для споживачів це будуть десь 10%, а найімовірніше - усі 20%. Водночас світова торгівля кавою різко скоротилася через рекордне зростання цін. Про це пише видання CBS, передають Патріоти України. «Прот...
Археологи впевнені, що витягли з води далеко не всі скарби з цього корабля, і найцікавіше попереду. На Півдні Франції на дні Рони, що є однією з найбільших річок Європи, та впадає в Середземне море археологи здійснили виняткове відкриття — схованку з ч...