Археологи, які вивчили стоянку древніх людей в печері Кесем недалеко від Тель-Авіва, з'ясували, що наші далекі предки ще 300 тис. років тому винайшли спосіб "консервації" продуктів, який дозволяв їжі зберігати свої властивості довше. Про це повідомляє Haaretz, передають Патріоти України.
За словами італійського археолога Христини Леморіні, професора археології Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди використовували золу для збереження різних продуктів харчування в умовах жаркого клімату.
Саме зола допомагала зберегти їм здобуте на полюванні м'ясо і зібрані рослини. Необроблені шкури теж засипали золою. Зазначається, що така діяльність свідчить про високий рівень розвитку жителів печери.
Суд на Одещині призначив 10 років позбавлення волі раніше судимому військовослужбовцю, який спочатку самовільно залишив місце служби, а потім зарубав та пограбував жінку, яка здавала йому житло. Про це стало відомо з вироку Ананьївського районного суду...
Ці види потребують особливої охорони, оскільки через свій привабливий вигляд можуть відловлюватися людьми заради розваги, або для колекціонування. Про це повідомили на сторінці природного заповідника "Медобори", передають Патріоти України. Масовий літ ...