Археологи, які вивчили стоянку древніх людей в печері Кесем недалеко від Тель-Авіва, з'ясували, що наші далекі предки ще 300 тис. років тому винайшли спосіб "консервації" продуктів, який дозволяв їжі зберігати свої властивості довше. Про це повідомляє Haaretz, передають Патріоти України.
За словами італійського археолога Христини Леморіні, професора археології Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди використовували золу для збереження різних продуктів харчування в умовах жаркого клімату.
Саме зола допомагала зберегти їм здобуте на полюванні м'ясо і зібрані рослини. Необроблені шкури теж засипали золою. Зазначається, що така діяльність свідчить про високий рівень розвитку жителів печери.
У платіжки за газ українцям можуть внести завищені обсяги споживання, й тоді заплатити за використане "блакитне паливо" доведеться більше. Часто такі ситуації трапляються з вини самих споживачів, які забувають про одну важливу процедуру. Сайт Новини.L...
Національний банк України очікує, що у 2026 році тарифи на електроенергію, газ, опалення та постачання гарячої води для населення почнуть поступово зростати. Про це йдеться в липневому "Інфляційному звіті" НБУ, передають Патріоти України. У документі з...