Археологи, які вивчили стоянку древніх людей в печері Кесем недалеко від Тель-Авіва, з'ясували, що наші далекі предки ще 300 тис. років тому винайшли спосіб "консервації" продуктів, який дозволяв їжі зберігати свої властивості довше. Про це повідомляє Haaretz, передають Патріоти України.
За словами італійського археолога Христини Леморіні, професора археології Університету Ла Сапієнца в Римі, первісні люди використовували золу для збереження різних продуктів харчування в умовах жаркого клімату.
Саме зола допомагала зберегти їм здобуте на полюванні м'ясо і зібрані рослини. Необроблені шкури теж засипали золою. Зазначається, що така діяльність свідчить про високий рівень розвитку жителів печери.
Із могили похованого в Софії українського вченого, історика та письменника Михайла Драгоманова зник синьо-жовтий прапор, а також лавиця та інформаційна табличка. Про це повідомив комік Фелікс Редька у соцмережі "Інстаграм", передають Патріоти України. ...
Дівчинка перестала дихати під час масованої ракетно-дронової атаки. Лікарі реанімували її під обстрілами. Про це повідомила благодійниця та засновниця медичного центру "Дім метеликів" Міста Добра у Чернівцях Марта Левченко, передають Патріоти України. ...