"Люди крадуть маски в лікарнях і в гостях та дуже панікують": Українка розповіла про життя в Мілані зараз

Багато людей мають симптоми ГРВІ і в паніці телефонують на гарячу лінію, створену спеціально для допомоги з виявленням симптомів коронавірусу.

В Італії кількість людей, які підхопили коронавірус з Китаю, поступово наближається до 300. Найбільший спалах інфекції припав на Ломбардію, зокрема, хвиля паніки докотилася і до її адміністративного центру, Мілана. Як розповіла українка Анна Дишлева, яка працює викладачкою в одній із шкіл Мілана, у місті вже виникла напруга та паніка, передають Патріоти України.

Люди після перших випадків інфікування масово розкупили маски. Тепер їх, за словами українки, дістати практично нереально. "В суботу почули про перші зараження, в неділю вже були розкуплені всі маски і під вечір всі продукти харчування в супермаркетах", – розповіла Анна та поділилася знімками з місцевих супермаркетів Lidl та Esselunga.

Однак зізнається, що найбільше її дивує абсолютна відсутність масок, адже багато людей мають симптоми ГРВІ і в паніці телефонують на гарячу лінію, створену спеціально для допомоги з виявленням симптомів коронавірусу. "Найбільша проблема – це маски. Нікому не зрозуміло, чому їх немає. Тому люди часто крадуть їх у лікарнях, відвідуючи родичів чи навіть навідуючись без причини. Все ж паніка уже створена, безперечно", – продовжила Анна.

Щодо дій італійської влади українка зазначила, що усі масові заходи скасовані: працюють лише лікарні, супермаркети, банки, деякі інші установи. Обмежень на в'їзд і виїзд з найбільшого міста Ломбардії поки немає, але багато українців поки не поспішають повертатися.

"Багато хто з українців боїться їхати додому через довгий шлях через аеропорт і тісний зв’язок з іншими. Жартуємо, що настав той схожий на чуму середньовічної Европи час, коли кожен підозрює кожного, - говорить Анна Дишлева. - Загалом, стабільності ситуації не відчувається, але намагаємось заспокоювати один одного, і знаходити позитивні сторони ситуації – як-от тижнева (а може, і довша) відпустка".

Джерело: ТСН.ua

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...