Люди кричали та плакали: Медик розповів, як окупанти у Херсоні перед Новим роком жорстоко вбили дитину

Напередодні окупанти обстріляли Херсон: 14 поранених херсонців, серед них - важкопоранена дитина 9 років, хлопчика довелося евакуйовувати до Миколаєва. А його11-річний друг загинув просто на місці. Медикам швидкої доводиться їздити на виклики в найгарячіші райони навіть у святкову ніч, передають Патріоти України.

Знімальна група кореспондентки ТСН Наталії Нагорної Новий рік зустрічала разом з тими, хто перші приїжджають рятувати поранених - екіпажами невідкладної допомоги.

Росіяни у Херсоні вбили дитину перед Новим роком

Фельдшер Роман Ярмолович у новорічну ніч чергував у Херсоні. Він каже, що місто страждає від постійних обстрілів. Їздити медикам потрібно у дуже небезпечні районі. Водій швидкої Степан Макарович розповідає, що вони повернулись із виклику на Острів. Це на березі Дніпра, а тому там вкрай небезпечно.

Ще одна команда повертається через понад 5 годин після виїзду - їхньому 9-річному пацієнту в голову залетів осколок, вони не ризикнули лишати поранену дитину в Херсоні

"Хлопчика довелось евакуювати. У Миколаєві є нейрохірурги. Хлопчик без свідомості, стан погіршився", - каже фельдшер Віталій Токарев. Фельдшер Віталій розказує - хлопчиків на місці прильоту було двоє. 11-річний загинув ще до приїзду медиків

"Хлопчик, на жаль, загинув, я так розумію там підсобне приміщення. От і вони були вдвох, один лежав на другому. Від початку війни адаптувалися, але дитячі поранення, пошкодження великі - це тяжко переноситься. Діти це завжди боляче і всім, хто там присутній був. Дуже люди кричали, плакали, на місці події було жахливе видовище", - каже медик.

Новий рік у Херсоні зустрічали під звуки вибухів

Медики швидкої попереджають - у разі обстрілу поруч бажано хоча б вийти в коридор. Також медик згадує про свого загиблого колегу, фото якого є у лікарні. "Макс Дорошенко - це мій напарник, працювали на одній машині. Частково був у перші дні з нами, потім через Снігурівку виїхав на вільну Україну і вступив до лав. Був у прикордонниках", - розповів фельдшер.

Близько 11 вечора медики накрили святковий стіл. Тут домашні салати та холодець. Проте вже згодом у місті чути вибухи. Вночі два екіпажі тричі виїжджали на виклики в найнебезпечніший район Херсона - у когось боліло серце, у когось набряк легенів. Але поранених немає.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...