Люди не в захваті від ковід-норм і просто хочуть додому: У Тернополі пасажири маршрутки "не віддавали" патрульним водія, який порушив норми (відео)

У Тернополі виник конфлікт між пасажирами маршрутки та патрульними, які вирішили оштрафувати водія за порушення карантинних норм. Люди "не віддавали" поліції чоловіка, який керував громадським транспортом, бо були обурені новими "ковідними" правилами, передають Патріоти України.

Як повідомили в прес-службі патрульної поліції, інцидент стався учора ввечері, коли патрульні виявили водія, який перевозив "стоячих" пасажирів, Їх кількість перевищувала кількість місць для сидіння, а це порушує карантинні норми.

Правоохоронці зупинили автобус на вул. Золотогірській на кінцевій зупинці, аби не створювати незручності для людей. Однак такі дії обурили пасажирів, які пояснювали, що їм і так край важко добиратися на околицю в село Кутківці, яке є мікрорайоном Тернополя. Люди апелювали до того, що маршрутки їздять рідко і в них немає можливості чекати годинами на зупинці, щоб забезпечити усі карантинні норми і заповнювати салон лише на кількість сидячих місць.

На час конфлікту було частково заблоковано рух транспорту, оскільки люди повиходили і на дорогу. В патрульній поліції не змогли повідомити, скільки саме людей брало участь у конфлікті. Судячи з фото та відео, які оприлюднили у Facebook, їх було понад 20.

На місці конфлікту працювало 5 екіпажів патрульної поліції. Таку кількість в пресслужбі відомства пояснили тим, що інші екіпажі викликали самі люди, щоб написати заяви й висловити своє незадоволення карантинними обмеженнями та контрольними рейдами поліції. Конфлікт тривав орієнтовно годину. Патрульні прийняли заяви громадян, при цьому склали протокол на водія за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину).

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...