Люди п'ють отруєну воду: ОРДЛО опинилося на межі екокатастрофи через забруднення водойм

В Донецькій області в Волинцівське водосховище скидаються стоки місцевих шахт.

Волинцевське водосховище. Фото: Вікіпедія.

В окупованій частині Донбасу забруднені два великих водосховища - це створює загрозу для здоров'я сотень тисяч людей і для місцевої екосистеми, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Мінреінтеграціі України, в Донецькій області в Волинцівське водосховище скидаються стоки місцевих шахт. В результаті у воді в кілька разів перевищені концентрації нафтопродуктів, нітратів, сульфатів, цинку.
З цього водосховища питна вода подається в Єнакієве, Дебальцеве, Шахтарськ, Чистяково (колишній Торез) та інші населені пункти, в яких проживає 300 тисяч чоловік. Зараз забір води здійснюється з каналу «Сіверський Донець-Донбас», але він потребує регулярного чищення та планових ремонтів.
На окупованій частині Луганської області різко обміліло Ісаківське водосховище, яке розташоване на схід від Алчевська. Вода в ньому також сильно забруднена. «Ми звертаємося до міжнародних організацій в рамках встановленого мандата з проханням перевірити вказані факти і вжити заходів реагування», - заявив заступник міністра з питань реінтеграції ОСЬ Давид Макар'ян.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...