Люди почувалися вже здоровими: На Рівненщині зафіксували незвичну поведінку коронавірусу

Навіть в організмі людини, яка одужала, вірус може затриматися набагато довше, ніж думали раніше.

У Рівненській області, де заявили про повторне зараження людей, які перехворіли на COVID-19, насправді йдеться про збереження інфекції в організмі довше за раніше озвучені терміни. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Тимошенко, запевнивши, що четверо осіб, незважаючи на відсутність симптомів, просто недолікувалися, передають Патріоти України.

"Я б назвав це не повторно інфіковані, а клінічно здорові люди, які пройшли процес лікування. Але це підтверджує своєрідність поведінки вірусу – він може перебувати в організмі не обов'язково 14 днів, а й більше. Тобто це ті пацієнти, які вже де-факто були здоровими, їх обстежили методом ПЛР і отримали позитивний результат. Вони будуть перебувати на лікуванні ще протягом, можливо, семи днів до найближчого тестування", – розповів він.

Тимошенко уточнив, що, за очікуваннями медиків, пацієнти мали вже повністю одужати, але під час діагностики результати показали наявність COVID-19. "Значить, повністю вірус ще не вийшов із організму, і вони потребують додаткового лікування певну кількість днів", – додав чиновник.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...