Люди просто хотіли врятуватися: Окупанти скинули авіабомбу на школу у Луганщині, загинули 60 осіб (фото)

У Луганській області російські окупанти скинули авіабомбу. Вони поцілили у школу в селі Білогорівка, яке знаходиться поблизу Лисичанська. Там ховалися люди. Про це повідомляє очільник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram, передають Патріоти України.

"Останній тиждень Білогорівка - село поблизу Лисичанська - гаряча точка. Орки намагаються там здійснити прорив, точаться постійні бої. Сьогодні російські вбивці "воювали" з беззбройними мирними мешканцями", - написав він.

Рашисти скинули авіабомбу на школу. Там ховалося майже все населення селища, яке ще не встигло евакуюватися. Спочатку окупанти бомбили місцевий будинок культури, людям було більше ніде ховатися, тому вони перейшли до школи. Військові поцілили саме туди, де сиділи місцеві, вони забрали у них шанс на порятунок.

На момент трагедії у школі знаходилося приблизно 90 людей. Від авіаудару по школі в Білогорівці попередньо загинули 60 осіб, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Від авіаудару по школі в Білогорівці попередньо загинули 60 осіб. О 16:37 7 травня в Білогорівці внаслідок російського авіаудару виникли пожежі в будівлі школи на площі близько 300 м кв. та в будинку культури. Пожежу ліквідовували майже чотири години, потім проведено розбирання завалів та, на жаль, знайдені тіла двох загиблих. Евакуйовані з-під завалів 30 осіб, семеро з яких поранені. Скоріш за все, усі 60 осіб, що залишалися під уламками будівель, загинули.

Це справжні звірства "руського миру": цинічний обстріл школи із бомбосховищем, вбивство дітей в Привіллі. Росіянам неважливо, кого вбивати. Не може військового – вб’є беззахисну дитину", - йдеться у повідомленні.

Він також нагадав, що вчора вдень окупаційні війська РФ з "градів" та "ураганів" обстріляли Привілля. Загинули 11-и та 14-річний хлопці, їх 69-річна бабуся, 12-ти й 8-річна сестри загиблих отримали тяжкі поранення й були госпіталізовані до лікарні. Як з’ясувалось, бабуся з онуками вийшли зі сховища на декілька хвилин і саме в цей час ворог вдарив по місту.


Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...