Люди в паніці, сотні заражень: У російському місті, де збагачують уран, сталася серйозна НП

У закритому місті Новоуральськ Свердловської області - спалах пневмонії, передають Патріоти України.

"У нас жах що твориться: лікарні переповнені, школи на карантині, - розповів співробітник місцевої адміністрації. - Люди хворіють сім'ями: спершу заражаються діти, потім - батьки. Інформація про це не афішується, але все місто знає, що коїться щось недобре".

Місцеве видання "Нейва" опублікувало інтерв'ю з головним лікарем дитячої поліклініки Сергієм Калініним. Він розповів, що хвороба фіксувалася і раніше (за радянських часів діти від неї навіть вмирали - зараз ні), відчутне зростання почалося восени, навесні з початком канікул пішов спад, але влітку раптом "грянув грім".

"Першим 16 липня захворів 12-річний підліток, який відпочивав в заміському центрі "Самоцвіти", - говорить він. - За липень ми отримали 12 випадків пневмонії серед дітей, в серпні 44, у вересні 69, за два тижні жовтня - 68!""

За даними лікаря, всього за 9 місяців 2019 року в Новоуральску було зафіксовано 577 випадків цього захворювання (зараз вже більше 600). На карантин закриті гімназія, старша школа гімназії №41 та школа №48. Місць в інфекційному відділенні не вистачає - задіяні додаткові ліжка.

Позалікарняна пневмонія поширюється повітряно-крапельним шляхом і за симптомами схожа на грип: сухий кашель, що переходить у вологий, біль у горлі, температура до 38,5 градуса і вище. Але вона дуже підступна: її збудник мікоплазма (щось середнє між вірусом і мікробом) викликає аутоімунні реакції - коли організм бореться сам проти себе.

У місті активно циркулюють чутки, що спалах цієї ж хвороби спостерігається і в інших атомних містах, проте підтвердження цієї інформації немає. У Новоуральску розташований Уральський електрохімічний комбінат - найбільше в світі підприємство по збагаченню урану.

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...