Налякала не на жарт: Люди знайшли дивну "змію", але вона виявилася гігантським хижим черв'яком з Азії (фото, відео)

Загадкова "змія" довжиною близько 30 см і з головою у формі молота налякала жителів американського містечка Мідлотіан. Намагаючись ідентифікувати істоту, вони прислали її фото і відео місцевій організації, що спеціалізується на боротьбі зі шкідниками. Виявилося, що це зовсім не змія, а величезний інвазивний черв'як, якого дуже важко знищити, передають Патріоти України.

Компанія Virginia Wildlife Management, яка займається виловом тварин і бореться зі шкідниками в штаті Вірджинія, ніколи раніше не стикалася з такою "змією". У своєму Facebook вони розмістили публікацію, попросивши користувачів допомогти впізнати інопланетну істоту. Незабаром службі підказали, що це плоский черв'як-молот з роду Bipalium. Вважається, що цей інвазивний вид, що мешкає в Азії, міг потрапити в США через торгівлю рослинами.

Хижі черви активно займають нові території і можуть виростати до 40 і більше см, приносячи шкоду садам і городам. Рослин вони не чіпають, але полюють на дощових черв'яків, які розпушують ґрунт і підтримують здоров'я екосистеми. Через це культури можуть гинути без видимої на те причини, а птахи залишаються без природного корму. Саме тому вчені вже неодноразово попереджали про необхідність відстежувати і припиняти поширення молотоголових черв'яків.

Примітно, що черв'яка-молота досить важко вбити, адже якщо розрубати його на частини, він перетвориться на дві повноцінні особини. Приблизно через 10 днів на задній половині хробака виросте нова голова, і такий розподіл може відбуватися кілька разів на місяць.

Страшна трагедія: Під час стрибків із парашутом на Одещині загинув 19-річний курсант

середа, 15 травень 2024, 15:55

Працівники ДБР розпочали досудове розслідування за фактом загибелі курсанта Одеської військової академії під час навчально-тренувальних стрибків з парашутом. Деталі: Трагедія сталася 14 травня 2024 року на базі одного з українських аеродромів. Тренувал...

Мобілізація в Україні буде йти по-новому: Ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання

середа, 15 травень 2024, 15:45

На вихідних, 18 травня, набуває чинності новий закон про мобілізацію. Напередодні у Верховній Раді повідомили, що військовозобов’язані, які отримали по декілька штрафів та не з’явились до ТЦК, можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності. По...