"Людина сталевої волі": Віцечемпіон Європи та батько двох дітей віддав життя за Україну (фото)

Звільняючи українську територію від російських окупантів, у бою загинув срібний призер чемпіонату Європи з греплінгу Дмитро Шпак. Друзі та знайомі згадують борця, як світлу та справедливу людину, а на змаганнях він завжди йшов до кінця, незважаючи на всі труднощі та травми. Про загибель Шпака на своїй сторінці у Facebook повідомив Спорткомітет України, який створив сайт "Янголи спорту", передають Патріоти України.

А чемпіон Європи з панкратіону та старший тренер збірної Києва з цього виду спорту Олександр Мхітарян розповів, що Дмитро був неймовірно вольовим та завзятим у досягненні своєї мети. Наставник згадав, як важко Шпаку дався вихід до фіналу європейської першості-2011 із греплінгу, але він не відступив.

"Людина сталевої волі. Пам'ятаю його боротьбу за вихід до фіналу... Дмитро із розсіченою бровою... Постійно відкривається кровотеча, але лікарі увесь час перемотують її лейкопластиром, і він нарешті вириває ще одну перемогу для нашої країни і виходить у фінал. У боротьбі на килимі він віддавав усього себе, а в боротьбі за Україну він віддав своє життя... Вічна пам'ять тобі, брате..." – написав у Facebook Мхітарян.

Добре знав Шпака чемпіон Європейських ігор із боротьби на поясах "Алиш", майстер спорту з греко-римської боротьби, відомий кросфіт-тренер та колишній наставник Олександра Усика з фізичної підготовки Валентин Литвинчук.

"Не стало найкращого з людей... Виконуючи бойове завдання, загинув мій друг. Я ріс із самого дитинства в залі боротьби під пильною увагою цієї непохитної і найстійкішої "людини слова". Дмитро був мені "старшим" і в спортивному інтернаті! Для нашої команди він був громовідводом і в прямому розумінні слова – старшим братом!" – згадав на своїй сторінці в Instagram Валентин.

Литвинчук розповів, що Дмитро свого часу виконав норматив майстра спорту України з греко-римської боротьби, потім спробував свої сили у панкратіоні та завоював срібло на чемпіонаті Європи у 2011 році у греплінгу.

А потім уже у досить солідному для спортсмена віці – 37 років – Шпак став чемпіоном України з гирьового спорту серед аматорів. "Не люблячи соціальних мереж і гучної музики, він завжди просив нас просто поговорити за столом. Ти – єдиний, хто протягом усього цього часу підтримував зв'язок з усіма тепер уже "колишніми одноклубниками по борцівському килиму", адже дружба у твоєму розумінні – це щось святе!" – зазначив тренер.

Поки що не повідомляють, де саме загинув спортсмен. Але відомо, що на Дмитра вдома чекали дружина Інна та двоє дітей. "Я не знаю, як тепер без тебе будуть двоє твоїх синів і кохана дружина... Як це переживе батько і як впораємося ми... Я не вірю в те, що більше ніколи тебе не побачу, мій прикладе, мій брате", – важко сприймає трагедію Литвинчук.

Зазначимо, що свого часу килим зі Шпаком ділив і олімпійський чемпіон із греко-римської боротьби, депутат ВР Жан Беленюк, який також розповів про загибель героя у своєму Telegram-каналі.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...