"Людину, яка була з вадами зору, записали у снайпери": Асєєв пояснив, що не так з ВЛК і мобілізацією в Україні

Журналіст і письменник, експолонений бойовиків так званої "ДНР", а тепер військовослужбовець Станіслав Асєєв відверто розповів, якими можуть бути наслідки скасування статусу "обмежено придатний" для військовозобов'язаних. Про це він сказав у коментарі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Асєєв зізнався, що ставиться до такого рішення дещо зі скепсисом. Військовий припускає, що скасування "обмежено придатних" несе певні корупційні ризики з точки зору проходження ВЛК.

"Тому що невідомо, наскільки об'єктивно ВЛК буде оцінювати людей, які обмежено придатні і в який бік вони це будуть робити. Якщо будуть вони робити це з якоюсь користю, або все ж таки за станом здоров'я. Тому більшість побратимів, з якими ми обговорювали це, ставляться до цього скептично та з певною недовірою", – зазначає Асєєв.

На його думку, існує ризик, що недобросовісні ВЛК можуть визнавати придатними до армії людей з великими проблемами зі здоров'ям.

"Я це бачу на власні очі, починаючи з "учебок"... Ця ситуація вже є в нашій армії, на жаль. І власне цей закон може це якимось чином виправити, якщо знову ж таки ВЛК будуть підходити більш об'єктивно, а не так, як я бачив це серед шляху на фронт, скажімо так... По-перше, я бачив людину, яка була з вадами зору, і її записали у снайпери, це майже анекдот. По-друге, я зіткнувся з людьми, вже коли лежав у лікарні, у них брали аналіз крові і виявляли гепатит. А це мала б виявити ВЛК, а не коли вони потрапили до "учебки", – каже Станіслав Асєєв.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...