"Лютий крінж": Жителі Червонограда запропонували перейменувати місто на Червоноград

Мешканці Червонограда у Львівській області не змогли проголосувати за перейменування міста через те, що більшість присутніх на громадському обговоренні 8 жовтня виступила проти. Про це повідомив перший заступник мера Дмитро Балко в коментарі ZAXID.NET,, передають Патріоти України.

Видання зазначило, що на обговорення прийшло лише близько 30 людей, переважно пенсійного віку, тоді як перший заступник мера Балко заявив, що були присутні близько ста людей різного віку.

"Громада висловлювалася за те, щоб не перейменовувати або, якщо перейменовувати, то на Червоноград. Інститут національної пам’яті опирався на те, що місто було названо під час приєднання до СРСР при обміні територіями з Польщею. Відповідно громада запропонувала дати українську назву, але також Червоноград", — сказав Дмитро Балко та наголосив, що також підтримав ідею не змінювати назву міста.

З його слів, також була пропозиція назвати місто Кристинопіль. Він розповів, що надалі громадські консультації триватимуть онлайн. Тоді як після 17 жовтня відбудеться засідання робочої групи, яка збере всі пропозиції та напрацює відповідний проєкт рішення міськради.

Громадська організація "Деколонізація. Україна" у Telegram повідомила, що підготує звернення до Служби безпеки України (СБУ) через неприйняття рішення жителями Червонограда щодо перейменування міста.

"Лютий крінж зі Львівщини. На зборах щодо перейменування Червонограда присутні проголосували проти та не дали виступити представнику Українського інституту нацпам'яті. Ми підготуємо звернення до СБУ. Бо зривати процес деколонізації під час повномасштабної війни — це робота на агресора", — йшлося в повідомленні. Наголосили, що місто не має вибору, якщо вони самі не змінять назву — місто перейменує Верховна Рада.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...