Ліжка стоять вже в коридорі: Українців вразили світлини із харківської лікарні із хворими на коронавірус

Харківщина вже не перший день утримує сумне лідерство за кількістю нових хворих на коронавірус. Сьогодні черговий антирекорд - 948 , одинадцятеро людей померло. І левова частка інфікованих саме у Харкові, повідомляють Патріоти України.

Вранці соціальні Мережі облетіли приголомшливі фото, де пацієнти лежать просто у коридорі з харківської обласної лікарні. За словами волонтерів, всі місцеві лікарні, зокрема і реанімаційні відділення уже заповненні.

Місцеві посадовці зізнаються, що вчора у цій лікарні таки довелося ставити додаткові ліжка у холі. Мовляв, був пік, коли сюди привезли багато пацієнтів. Але - запевняють - тут ще лишилось чотири десятки вільних місць, а от реанімація - справді заповнена.

«За дві доби ми взяли понад 60 таких хворих. Природно, що навантаження були пікові. І для того, щоб правильно здійснювати сортування пацієнтів, було ухвалено таке рішення, відносно не важких пацієнтів, розміщувати в коридорі. Вони негайно оглядалися лікарями», - зазначає генеральний директор Харківської обласної клінічної лікарні Володимр Ярош.

"Потім було рішення перерозподілити маршрути. Ми направляли вже на інші лікарні. Зараз усі хворі, які були тимчасово розміщені у коридорах, вони переводяться до палат. Місць зараз вистачає, ми можемо надавати медичну допомогу хворим», - переконує керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов.

Щодо статистики, в Харкові міські лікарні заповнені на 86%, а загалом по області - на третину. Водночас чиновники вже подали документи у МОЗ, аби узгодити рішення про запуск у Харкові двох резервних медичних закладів. Це може статися вже наступного тижня.

Харківщина другий день живе за правилами «жовтої зони». Утім, головний санітарний лікар повідомив, що невдовзі область може і "почервоніти", якщо темпи поширення коронавірусу не спадуть.

Джерело: ТСН.ua

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...