Ліжок майже немає: Лікарня з хворими на коронавірус у Києві заповнена на 95%, медики говорять про катастрофу

Київська міська клінічна лікарня №4 - одна з 6 лікарень столиці, де госпіталізовують хворих на Covid-19. Зараз майже усі місця медзакладу заповнені, передають Патріоти України.

"95 відсотків ліжок заповнені. Ми розглядаємо питання їх збільшення", – розповіла директорка лікарні Тетяна Мостепан для "Суспільного".

За словами Мостепан, 80% пацієнтів, які перебувають у їхній лікарні – важкі. Зараз медзаклад приймає лише хворих на Covid-19 або з підозрою на нього. Хворі лікуються безкоштовно.

Кількість занедужалих почала зростати на початку серпня, а з початку пандемії померли 103 людини. У більшості було одне або кілька супутніх захворювань.

Найчастішою помилкою інфікованих Covid-19 є самолікування. В результаті такі пацієнти потрапляють до лікарні вже з ускладненнями.

"На жаль, вони поступають до нас, вже маючи дихальну недостатність, у досить тяжкому стані. Це головна помилка – невчасне звернення до свого сімейного лікаря", - додала Мостепан.

Сімейний лікар зможе відправити хворого на аналіз, чим вдасться запобігти ускладненням. Якщо стан пацієнта погіршуватиметься – його госпіталізують вчасно.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...