Локдаун у Києві завершиться 30 квітня: Що почне працювати у місті

Локдаун в Києві, який діє до 30 квітня, продовжувати не будуть. Транспорт, торгівля і громадське харчування відновлять роботу з 1 травня. А вже з 5 травня запрацюють навчальні заклади. Про це в ході онлайн-брифінгу 28 квітня повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України.

За даними Кличко, з 1 травня в столиці відновлять роботу:
- весь наземний громадський транспорт і метро в звичайному режимі (з дотриманням певних норм),
- заклади торгівлі,
- торгово-розважальні центри,
- ринки і ярмарки,
- заклади громадського харчування,
- спортзали і фітнес-центри,
- Центри надання адміністративних послуг (за попереднім записом через електронні сервіси).
З 5 травня відновиться навчальний процес у столичних вузах, школах і дитсадках. Також в Києві відновлять прийом документів для зарахування дітей до першого класу на наступний навчальний рік. Контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста, за словами Кличка, буде посилено. Будуть організовані додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони.
Зазначимо, що на сьогодні Київ, як і раніше, знаходиться в "червоній" зоні карантину. Також в столиці діють додаткові обмеження, введені місцевою владою, до яких відноситься заборона на використання громадського транспорту для всіх, крім володарів спецперепусток.

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...

В Україні батька сімох дітей визнали ухилянтом

вівторок, 23 квітень 2024, 20:30

В Україні чоловіка, який є батьком сімох неповнолітніх дітей, суд визнав винним в ухиленні від мобілізації. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну. Про таке рішення суду Полтавської області йдеться у матеріалах спр...