Локдауну бути? Ще три області готові перейти в червону зону

Червона зона карантину в Україні ось-ось поповниться Миколаївською, Тернопільською та Черкаською областями. Тут перевищені відразу два показника по COVID-19, повідомляють Патріоти України.

Так, в Миколаївській області вище норми показники госпіталізацій (104,7 при нормі 60 на 100 тисяч населення) і завантаженості ліжок з киснем (66,3% при нормі 65%), свідчать оновлені дані Міністерства охорони здоров'я.

У Тернопільській та Черкаській областях перевищено коефіцієнт виявлення випадків COVID (20,5% і 21,4% відповідно при нормі 20%) і рівень госпіталізацій (63,6 і 64,6 відповідно). Якщо в регіоні протягом трьох днів перевищені два або більше показників по COVID-19 - він, згідно з правилами карантину, переходить в червону зону.

На сьогодні, 24 березня, в червоній зоні знаходяться дев'ять територій. Це Київ, а також Київська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області. При цьому глава МОЗ Максим Степанов вже пообіцяв, що локдаун по всій Україні оголосять - якщо в червону зону перейдуть 13 областей.

Помаранчева зона карантину встановлена в таких областях:
Вінницька,
Волинська,
Дніпропетровська,
Донецька,
Запорізька,
Кіровоградська,
Луганська,
Миколаївська,
Полтавська,
Рівненська,
Тернопільська,
Харківська,
Хмельницька,
Черкаська,
Чернігівська.
Єдиним жовтим регіоном на сьогодні залишається Херсонська область.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...