Лос-Анджелес аплодує переможниці: Харків'янка отримала "Греммі"

У Лос-Анджелесі пройшла 62-га щорічна церемонія вручення музичних премій «Греммі». Українська піаністка Надія Шпаченко з альбомом The Poetry of Place перемогла у категорії «найкраща класична збірка», зазначають Патріоти України.

Надія Шпаченко викладає музику в Політехнічному університеті Помона у Каліфорнії. Піаністка народилась в Харкові, музикою почала займатися у віці п’яти років. У 1991 році родина переїхала до Ізраїлю, а відтак у 1994-му до Сполучених Штатів. Надія отримала диплом бакалавра у престижному Кембріджському університеті, а відтак ступінь доктора музичних мистецтв при Університеті Північної Каліфорнії.

У Сполучених Штатах Надія відома як виконавиця сучасної класичної музики. Серед її улюблених композиторів – американці Елліотт Картер та Джордж Крамб, а також українець Юрій Іщенко та грецький композитор Іанніс Зенакіс. Свої концерти Надія грає за роялем, але часто використовує іграшкове піаніно, перкусію, клавесин та синтезатор.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...