Лосось можна купити за ціною плавленого сирка: Відомий кулінар поділився секретом

Те, що здається нам шалено дорогим, не завжди є таким насправді.

"В ефірі рубрика гастроматематика. Сьогодні ми з вами поговоримо про лососеві черевця. Хтось їх не помічає на прилавках. Хтось цілеспрямовано ігнорує, вважаючи це низькосортним і не вартим уваги продуктом. І дарма", - пише кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Так, виглядають лососеві черевця не зовсім красиво. Такі собі бридкі обрізки. Але це не означає, що вони несмачні. Черевця жирніші, ніж філе. Це факт. Але крім жиру там є м'ясо. Досить багато м'яса. До того ж в різних місцях продажу - різні черевця. Можна знайти дуже і дуже пристойні, де відсоток м'яса майже такий же, як і у філе.

А тепер про перевагу черевець. По-перше, вони шалено ніжні. Це завдяки жиру. По-друге, смак у черевець більш насичений. Знову ж таки, завдяки жиру. І найприємніше - ціна. Стандартно черевця коштують приблизно 150-220 грн/кг. Порівняння заради: плавлений сирок і крабові палички в тій самій ціновій категорії.

Ну, і моя улюблена частина. Що ж можна приготувати з лососевих черевець? Взагалі в цьому випадку я дуже раджу вам зробити пасту і не паритися. Це буде божественно. Часник, чилі, імбир (якщо любите), біле вино, лимонна цедра, пармезан, щільна паста з твердих сортів і шматочки лосося, які моментально розтануть у роті. Можна ще додати в самому кінці трохи петрушки - буде чудово. За таким же принципом можна приготувати ризото. Або перлото (як ризото, тільки з перловки). Вартість 1 порції вийде десь 25-50 грн (залежить від пропорцій і від того, що ви візьмете за основу - макарони або рис). Це як 1 пачка тих самих крабових паличок. Тільки замість перероблених і підфарбованих рибних відходів у вас - паста/ризото з лососем. А ще з черевцями вийде крута уха. Або суп місо. О, і рибна печеня буде смачною (просто запечіть овочі з лососем).

Тільки важливо в цьому всьому врахувати дещо: черевця продають вже солоними. Тож регулюйте кількість солі у страві, спираючись на цей факт.

І пам'ятайте, що найчастіше дешевизна деяких продуктів - це фікція. А те, що здається нам шалено дорогим, не завжди є таким насправді. Завжди зважуйте і порівнюйте. І звертайте увагу на все, що лежить на прилавку. Іноді там трапляються скарби".

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...