Льотчики загинули: В Ефіопії впав винищувач, вчергове підтвердивши відповідний клас російської авіатехніки

Су-27 були придбані у другій половині 90-х років в Росії та встигли взяти участь у прикордонному конфлікті з Еритреєю.

Су-27

В Ефіопії під час навчально-тренувального польоту розбився винищувач Су-27 УБ зі складу місцевих військово-повітряних сил. Подія сталась 12 жовтня. Літак здійснював навчально тренувальний політ та впав у 50 км на південний схід від Аддіс-Абеби, повідомляють Патріоти України з посиланням на kokpit.aero.

В результаті падіння згинуло обидва льотчики – інструктор та стажер. Причиною називають загоряння двигуна. Інструктору вдалось катапультуватися, але через малу висоту польоту парашут не відкрився в результаті чого льотчик загинув.

Уламки Су-27УБ ВПС Ефіопії
Уламки Су-27УБ ВПС Ефіопії
Про точну кількість діючого парку винищувачів Су-27 в Ефіопії не відомий, але оцінюється у близько двох десятків бортів.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...