"Спритність рук" і трохи мізків: Одесит викрав з банку понад мільйон гривень

Чоловікові світить до 12 років ув'язнення. За кожні 100 тисяч розплата може бути у рік в'язниці

Працівники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області спільно зі слідчими, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, викрили злочин 37-річного місцевого мешканця. Чоловік обікрав банк на понад мільйон гривень. Про це 8 лютого повідомляє пресслужба кіберполіції, зазначають Патріоти України.
Чоловік за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.
"Правоохоронці встановили, що зловмисник зареєстрував юридичну особу, відкрив рахунок та отримав банківську картку. Ця фірма нібито реалізовувала товари по всьому світу. Далі на рахунок фірми надійшли кошти від підприємства-нерезидента за нібито сплату товарів. Після чого фігурант через мережу Інтернет оформив "повернення товару". Поки банк проводив повернення транзакції, фігурант з кількох банкоматів зняв більше мільйона гривень, які належали банку", - йдеться в повідомленні.
Зазначається, що за скоєне одеситу загрожує до 12 років позбавлення волі.
Нагадаємо, у жовтні у Харкові працівники кіберполіції виявили 29-річного хакера, який останні два роки займався зламом віддалених серверів для подальшого продажу отриманої незаконним шляхом інформації, а також отримання доступу до банківських акаунтів і платіжних систем. Загалом встановлено, що хакер за час своєї діяльності отримав несанкціонований доступ до тисяч серверів потерпілих з понад 100 країн світу. Зокрема, чоловік зламав понад дві тисячі комп'ютерів українців.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...