Лукашенко розійшовся? У Білорусі засудили до страти працівника німецького Червоного Хреста

Мінський обласний суд Білорусі засудив до страти 30-річного громадянина Німеччини Ріко Крігера. Його визнали винним в організації терористичного акту, передають Патріоти України.

Суд над Крігером пройшов ще 24 червня, але про його рішення правозахисники дізнались лише зараз. Його звинувачували одразу за 6 статтями:

  • найманство;
  • агентурна діяльність;
  • терористичний акт;
  • створення екстремістського формування;
  • умисне приведення в непридатність транспортного засобу чи засобу зв’язку;
  • незаконні дії щодо вогнепальної зброї, бойових припасів і вибухових речовин.

За даними «Вясни», німця визнали винним у вчиненні вибуху для «впливу на прийняття рішень органами влади, залякування населення, дестабілізації громадського порядку». Про який саме вибух йдеться, невідомо.

Правозахисникам стало відомо, що справа Крігера стосується білоруського полку імені Кастуся Калиновського, який воює на боці України проти Росії, а саме — структурного підрозділу батальйону Western.

Крігер перебуває під вартою з листопада 2023 року. Частина суду над ним проходила в закритому режимі. Це був перший у Білорусі суд за «найманство».

В МЗС Білорусі повідомили, що тримають контакт з німецькою стороною щодо засудженого Крігера й проводять консультації на рівні закордонних відомств обох країн.

За даними «Вясни», Крігер народився в Берліні й працював фельдшером у німецькому Червоному Хресті. Також відомо, що він раніше працював офіцером спеціальної служби безпеки у відділенні Держдепартаменту США в Берліні.

В Україні сталося понад 150 пожеж через повербанки, зарядні станції та генератори: Що виявилося найбільш небезпечним

понеділок, 22 липень 2024, 7:28

З початку 2024 року повербанки, зарядні станції та генератори призвели до більш ніж 150 пожеж по всій Україні. Більшість випадків трапляється з причини неправильної експлуатації джерела альтернативної енергії, передають Патріоти України. При чому йдеть...

У стилі opus sectile: В Італії археологи віднайшли мармурову підлогу затопленої римської вілли - і це вражає!

понеділок, 22 липень 2024, 6:50

В італійському місті Баколі у межах проєкту підводної реставрації науковці виявили мармурову підлогу затопленої римської вілли. Це частина розкопок, які проводять у Підводному археологічному парку Байя (неподалік сучасного Неаполя), передають Патріоти ...