Львів святкує День міста: Лицарі в латах візьмуть під сторожу Ратушу з Садовим

Планують лише один офіційний захід. Про це повідомили на брифінгу Львівської міської ради, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Еспресо.Захід".

6 травня о 13:00 біля входу в Ратушу Львівська міськрада спільно з військово-історичним центром "Орден Паладинів" проведуть церемоніал почесної варти. Наталія Бунда каже, що це нова традиція для Львова, яка осмислюватиме середньовічну історію міста.

"Це свідчитиме про наші корені державотворення. Ми звернемо увагу львів'ян на далекий 1300 рік, коли існувала велика держава, коли були джерела нашої державності. Європейські середньовічні міста мають свої почесні варти. Хочемо долучити до цього й наше місто Лева. Церемонія триватиме 15 хвилин. Жодних інших заходів не буде, щоб уникнути масових скупчень. Ми закликаємо всіх дотримуватися безпеки", – розповіла Наталія Бунда.

Про концепцію заходу розповів керівник "Ордену Паладинів" Віталій Федорінін. Він каже, що реконструктори намагатимуться повернутися до часів розквіту середньовічного Львова, проте додає, що всі секрети охочі побачать на самому церемоніалі почесної варти.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...