Липень увірветься зі шквалами і градом: Синоптики розповіли, де сильно зіпсується погода

Погода в Україні 1 липня принесе локальні дощі з грозами, під час яких можливе шквалисте посилення вітру і навіть град. Температура при цьому буде теплою і навіть місцями спекотною. Що буде з погодою в Україні на початку липня, а також прогноз для Києва на десять днів - читайте нижче в нашому матеріалі, передають Патріоти України.

За словами синоптика Наталки Діденко, "липень дебютує в Україні дощами, грозами і красивою температурою повітря, +26+32 градуси".

Синоптик прогнозує, що суттєвого похолодання або ж таких явищ, "як сніг в Карпатах", чекати не варто - погода буде приємно і здебільшого "стриманою".

"Щоправда, за показною стриманістю часом приховується бурхливий темперамент", - додала Діденко і зазначила, що 1-го липня в Україні під час злив та гроз можливі шквалисте посилення вітру та град. Такі погодні явища будуть локальними.

Найвищою температура завтра буде на півдні та сході України, +29+33, а найнижчою - на Заході, +24+29 градусів. У більшості областей у четвер передбачається +26+30 градусів. Синоптики Українського гідрометцентру на картах показали, в яких областях існує найбільша ймовірність грозових дощів.

Що буде з погодою в Києві

За словами Діденко, у Києві липень розпочнеться періодичними зливами із грозою, подекуди градом та шквалистим посиленням вітру. Температура повітря в столиці найближчої ночі +17+20 градусів, завтра вдень +27+29 градусів.

Синоптики Gismeteo прогнозують, що перший тиждень липня буде досить дощовим, а температура на комфортних значеннях +24+26, втім згодом стане спекотніше.

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...

"Був у нас солдат-контрактник, відірвало обидві ноги поки ми його несли": Українські військові розповіли про неймовірні порятунки поранених з поля бою

середа, 24 квітень 2024, 7:30

Військові евакуаційної групи бригади "Спартан" Національної гвардії долають десятки кілометрів пішки, аби з-під ворожого вогню врятувати побратимів з поля бою. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес, передають Патріоти України. Наразі "с...