Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: Синоптикиня розповіла, чого чекати

Липень в Україні почнеться із сильної спеки. У понеділок, 1 липня, подекуди температура повітря сягне +37 градусів, передають Патріоти України.

Такий прогноз погоди оприлюднила українська синоптикиня Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі. "Першого липня Україна буде однією з найспекотніших країн Європи", – прогнозує вона.

За даними синоптикині, максимальна температура повітря в понеділок досягатиме +30...+35 градусів, на сході та південному сході подекуди до +34...+37 градусів.

У західних областях України 1 липня грозові дощі подекуди знизять температуру повітря на кілька градусів, однак атмосфера все ж встигне вдень розігріти повітря до +30 та навіть вище, прогнозує Наталка Діденко.

Більш інтенсивні грозові дощі через візит атмосферного фронту пройдуть на заході в другій половині дня чи ввечері. "Але значна частина території України 1 липня належатиме сухій погоді з високою пожежнонебезпекою – обережно з вогнем!" – застерегла синоптикиня.

У Києві в понеділок буде спекотно +32...+34 градуси, сухо, без опадів. "Така жалюча спека ще триватиме. Проте 1-2 липня в західних областях, а 3-4 липня ще й на півночі України градуси збавлять оберти, спека хоча б трохи стане милосерднішою", – зазначає синоптикиня.

На сході та півдня, за її словами, ще пануватимуть "дуже високі градуси", хіба що 4-5 липня полегшає на Одещині. "Тому поки що дуже обережно з вогнем, особливо уважно до свого самопочуття, махайте віялами і кропіть водичкою себе й усіх, хто поруч. ... Не забудьте пляшечку води в торбу та панамку на голову", – порадила Діденко.

Зазначимо, за даними Укргідрометцентру, 1 липня найспекотніше буде в південних, схіжних та центральних областях. У західних областях найближчими днями литимуть дощі, а 4 липня опади поширяться на всю територію України.

Смертність сягає 90%! У Львові хірурги врятували жінку з "найгіршим діагнозом для пацієнта"

вівторок, 2 липень 2024, 18:30

У Львові лікарі врятували 71-річну Наталію Михайленко, в якої на початку червня розвинувся гострий мезентеріальний тромбоз. Ця недуга у 80-90% випадків призводить до смерті, передають Патріоти України. Тромб перекрив кровопостачання кишківника жінки і ...

Справою зайнялася поліція: У Львові 16-річна дівчина побила 9-річного хлопчика, а її 17-річна подруга знімала це на відео

вівторок, 2 липень 2024, 18:24

Правоохоронці встановили особи неповнолітніх дівчат, які побили малолітнього хлопчика на дитячому майданчику у Львові. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Що відомо про інцидент. "1 липня, під час моніторингу соц...