Лише 13 разів на століття: Астрономи та астрологи розповіли про особливості та небезпеку ретроградного Меркурія

11 листопада можна буде побачити, як планета Меркурій проходить по диску Сонця.

Астрологи попереджають про ретроградний Меркурій і радять до 20 листопада нічого важливого не робити: не починати стосунків, не укладати угод та не купувати автомобіль. Астрономи ж сміються та переконують, що ця планета на землян не впливає, зазначають Патріоти України.

"Ретроградний Меркурій" – період, яким вже давно виправдовують невдачі. Це зручно – ніби у власних помилках винний не сам, а Сонячна система. Астрологи та нумерологи вважають, що жартувати з цим явищем не варто. "Тричі на рік буває ретроградний Меркурій. Хочемо ми цього чи ні, він впливає на наше життя. Це планета спілкування, руху, все, що пов’язане з торгівлею, угодами – вона нам говорить про те, що в цей період рух нашого життя зменшується. І небажано в цей час реєструвати фірми", - каже нумеролог Людмила Савіна. Заміть вирушати в подорож чи купувати дорогі речі вона радить зустрічатися зі старими друзями та налагоджувати зіпсовані чи втрачені стосунки.

Ретроградно латиною означає у зворотному напрямку. Явище, яке називають ретроградним Меркурієм, трапляється, коли Земля наздоганяє його по своїй орбіті і проходить повз. Тоді може здаватися, що Меркурій пересувається у зворотний бік. Астрономи про небезпеки ретроградного Меркурія нічого не знають, але уточнюють: 11 листопада можна буде побачити, як планета Меркурій проходить по диску Сонця. Це явище відбувається рідко, лише 13 разів на століття. Єдине, на їхню думку, як людина може нашкодити собі у цей період – це не вберегти очей. "Закликаю всіх під час цього явища ні в якому разі не дивиться на сонце через бінокль, тому що ви можете дуже сильно пошкодити своїм очам. Ви можете випалити очі, ви можете взагалі осліпнути", - каже науковий співробітник обсерваторії Лілія Казанцева.

Старший науковий співробітник Василь Данилевський демонструє цінні кадри спостереження, зроблені 16 років тому: "Це якраз після виходу диска Меркурія на диск Сонця. Триває все це явище приблизно годин 5-6. Це, можливо, дасть уточнити деякі параметри динаміки Сонячної системи". Щодо ж прив’язування до подібних явищ якихось пророцтв, психологи пояснюють: людям зручно мати глобальні виправдання для своїх лінощів. "Значно легше перекласти відповідальність на те, на що ми не можемо вплинути", - каже Спартак Суббота.
Лікарі радять у листопаді достатньо спати, правильно харчуватися та більше бути на свіжому повітрі. Якщо ж навіть при дотриманні цих простих правил самопочуття погане – не списувати його на небесні тіла, а звертатися до медиків. "Якщо ми говоримо про доказову медицину, то ні Меркурій, ні Місяць, ні інша планета не може вплинути на наше самопочуття", - каже терапевт-кардіолог Тетяна Нікієва.
Джерело: ТСН.ua

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...