Лист маленької українки з СРСР до Святого Миколая зворушив мережу

У мережі оприлюднили лист до святого Миколая 9-річної закарпатки, який був написаний у 1949 році, де дівчинка просить не забути про її бідну сім'ю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила жителька Хуста Закарпатської області Наталія Шімша, передають Патріоти України.

Зазначається, що сім'я Дідиків, де народилася дівчинка, відноситься до однієї з етнічних груп русинів, які на той час проживали у селі Велятино Хустського району.

"Знайшли у домашньому архіві, 1949 рік. Прохання до св. Миколая 9-річної сестрички мого чоловіка, яка невдовзі померла, бо сім'ю священника нова влада викинула із хати в холодне підвальне помешкання, де дитина застудилася", – написала Шімша.

Користувачів соцмережі зворушив до сліз лист дівчинки. Дехто наголосив, що сучасним дітям вже не зрозуміти всю трагічність цього листа, а хтось співчував, що дитина так мало прожила.

"Дуже зворушливий лист", "Цю записку неможливо читати без сліз", "Нашим дітям цього вже не зрозуміти, я думаю, але цей лист і справді чудова пам'ять про ті скрутні часи", – написали у коментарях.


Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...