Має мілітаристський сенс: УЄФА раптово зобов'язав прибрати "Героям слава" з форми збірної України

УЄФА зобов'язав прибрати з форми збірної України на Євро-2020 вітання "Героям слава". У ньому знайшли політичний контекст. Про це в УЄФА повідомили в коментарі для "РБК-Україна", передають Патріоти України.

В УЄФА заявили, що залишили без змін наявність на формі збірної України карти з Кримом, оскільки діючі кордони держави з окупованим півостровом визнані ООН, а також привітання "Слава Україні", яке було дозволено ще в 2018 році. Воно відповідає регламенту УЄФА, оскільки має загальне і неполітичне значення.

Спочатку представники організації не досліджували питання з контекстом відповідного вітання" Героям слава " детально, а після додаткової перевірки нібито виявили, що в ньому є політичний підтекст, а також історичний і мілітаристський сенс. Це порушує вимоги УЄФА щодо відстутності на формах політичних слоганів. Через це організація зажадала прибрати фразу з футболок для виступів на Євро-2020. Зазначимо, що вітання "Слава Україні - Героям слава" з 2014 року є офіційним у Збройних силах України.

Нагадаємо, що минулої неділі була представлена оновлена форма збірної України для матчів Євро-2020. Спереду на футболках зображений контур території країни, на спині написано привітання "Слава Україні", а під комірцем - "Героям слава". Ця форма викликала масове обурення чиновників Росії, яке вилилося в скаргу Російського футбольного союзу в УЄФА. Після неї, власне, УЄФА і оновило вимоги до форми української збірної.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...