Має знати кожен: Лікарі назвали неочевидні ознаки інсульту, які ви можете не помітити

Лікарі розповіли про нетипові ознаки інсульту, які можна розпізнати, коли хвороба тільки дає про себе знати. Вважається, що класичними ознаками нападу є порушення рухів і мови. Але це далеко не так, передають Патріоти України.

За словами неврологів, при інсульті пацієнти з подивом можуть усвідомлювати, що раптом не слухається рука або нога, і вони не можуть говорити. При цьому ключовим є те, що ці симптоми виникають раптово або після пробудження і вони не змінюються з часом.

Однак при інсульті у людини може також губитися чутливість шкіри, раптово порушуватися зір. Можуть також виникати запаморочення і нестійкість, і це відчувається постійно, а при зміні положення тіла не змінюється. Також ймовірні проблеми з пам'яттю.

Окремої уваги заслуговують транзиторні ішемічні атаки. В цьому випадку ознаки інсульту проходять швидко. Але це зовсім не означає, що коли проблеми з кровообігом минулися, все налагодилося. Фахівці радять негайно йти до лікаря.

Медики нагадують, що при інсульті "терапевтичне вікно" (час, коли допомога лікарів найбільш ефективна, становить 4,5 години). За цей проміжок часу можна врятувати ділянку мозку від загибелі.

Причому в цей час включається і симптоми, які проявилися слабко, або зникли. Якщо ви сумніваєтеся, попросіть людину, якій було погано, усміхнутися (крива усмішка є ознакою інсульту), підняти руки вгору або витягнути їх перед собою (людина з інсультом зможе зробити це тільки однією рукою). Крім того, попросіть повторити просту фразу (при інсульті мова буде сповільненою і з'явиться складність із запам'ятовуванням слів). Також можна попросити людину висунути язик (якщо він запав або викривлений, то у людини стався удар).

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...