Має знати кожен: У ВООЗ розповіли, чим коронавірус відрізняється від грипу

Новий китайський коронавірус і звичайний сезонний грип мають низку відмінностей, серед яких швидкість поширення та частота летальних випадків. Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я у Twitter, передають Патріоти України.

Зазначається, що обидві хвороби вражають органи дихання й можуть робити це з різною інтенсивністю – від відсутності симптомів до важких форм. Також однакові шляхи передачі – при контакті повітряно-крапельним шляхом і через предмети.

Однак у сезонного грипу менш тривалий інкубаційний період й інтервал між наступними зараженнями. Репродуктивне число, що характеризує середню кількість осіб, які заражаються від одного хворого, у коронавірусу становить від 2 до 2,5. Воно менше, ніж у вірусу грипу.

При грипі передача відбувається лише після появи симптомів, а у випадку з вірусом SARS-CoV-2 особа може заразитися й до появи симптомів у переносника.

Розповсюджувачами інфекції при грипі часто стають діти, але у випадку з COVID-19 діти хворіють рідше. Так, захворюваність у віковій групі від 0 до 19 років низька порівняно з іншими віковими групами.

При захворюванні, викликаному новим типом коронавірусу, в 15% випадків пацієнти перебувають у важкому стані, а у 5% – у вкрай важкому. При грипі ці показники нижчі. Смертність від COVID-19 становить 3-4%, що істотно вище, ніж у випадку із сезонним грипом.

На Волині 19-річна мама отримала підозру за те, що заморила голодом власну дитину

вівторок, 30 квітень 2024, 22:55

На Волині через умисні дії матері немовля не прожило і двох місяців. ЇЇ підозрюють у тому, що заморила дитину голодом. Про це повідомляє прокуратура Волині, передають Патріоти України. «За процесуального керівництва прокурорів Луцької окружної прокурат...

Одеський суд повернув державі найбільше штучне озеро

вівторок, 30 квітень 2024, 21:41

Господарський суд Одеської області зобов’язав повернути у власність державі найбільше штучне озеро України. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Йдеться про озеро Сасик (Кундук) площею 20 тис. га. Воно розташоване ...