Майор ППО втік з військової частини, бо він довго не був у відпустці: Стало відомо щодо покарання

Військового-контрактника, майора відділу протиповітряної оборони засудили до 5 років позбавлення волі через те, що він самовільно покинув військову частину. Про це йдеться у вироку Новомиколаївського районного суду Запорізької області від 23 липня 2024 року, передають Патріоти України.

За даними суду, підозрюваним є офіцер відділу протиповітряної оборони військової частини, який має звання майора.

Військовий 10 листопада 2023 року самовільно покинув військову частину та не повернуся на службу. Проте згодом його затримали за місцем проживання у Харкові.

На суді майор частково визнав провину. Він заявив, що "що дійсно 10.11.2023 самовільно залишив місце служби, проте не мав наміру ухилитися від військової служби. Причиною свого вчинку зазначив незадовільний моральний стан, викликаний тим, що він тривалий час не був у відпустці, до того ж мав скарги на стан здоров`я, зокрема зубний біль, що залишалися поза увагою командування, а також проблеми особистого характеру. Після самовільного залишення військової частини обвинувачений знаходився вдома у м. Харкові, де зрештою був затриманий. За твердженням обвинуваченого, він не повернувся на службу, оскільки розумів, що за самовільне залишення військової частини йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років".

Суд проаналізував матеріали справи та визнав контрактника винним за ч. 4 ст. 408 КК України. Його засудили до 5 років позбавлення волі.

Не лише засіб пересування, але і вигідна інвестиція: Експерт назвав три колекційні автомобілі, які стануть набагато дорожчими найближчими роками

неділя, 28 липень 2024, 15:30

Британський автомобільний експерт Джонні Брайтон порадив три вживані автомобілі, які мають зрости в ціні через те, що вони стають колекційними, передають Патріоти України з посиланням на Express. У своєму нещодавньому відео на Youtube експерт радить пр...

Захід в шоці, турки замислилися: Ердоган привселюдно дав ляпаса маленькому хлопчику, який не поцілував йому руку. Після цього знов підсунув свою руку дитині (відео)

неділя, 28 липень 2024, 15:15

Поцілунок руки в Туреччині — знак надзвичайної поваги та любові молоді до старших родичів. Зазвичай діти цілують руку своїй бабусі та дідусеві, іноді іншим людям похилого віку. Поза родиною діти самі вирішують кому таку велику шану виявляти. Президен...