Мають зв’язок з потойбічним світом і видають таємниці: Моторошні забобони про котів, в які вірять у різних країнах світу

У світі є дуже багато прикмет пов’язаних з котами. По них люди часто визначають погоду, пророкують нещастя чи роблять інші передбачення. Проте існують народні забобони про котів, від яких мороз по шкірі. РБК-Україна (проєкт Styler) зібрало найбільш моторошні забобони про котів, у які вірять люди по всьому світу, передають Патріоти України.

Мають зв’язок з потойбічним світом

В Англії люди вірять, що коти мають зв’язок з потойбічним світом і можуть передбачати, куди потрапить душа небіжчика.

Якщо в день смерті близької чи коханої людини кіт полізе на дерево, то це значить, що душа потрапила в рай. Якщо ж кіт лізтиме на дерево, але сповзатиме з нього, то померлий пішов у пекло.

Видають таємниці

У Нідерландах люди вважають котів пліткарями, які можуть розповідати чужі таємниці.

Тому, коли кіт перебуває в кімнаті, не вирішуються серйозні питання і не ведуться конфіденційні бесіди. Адже вважається, що кіт може підслухати розмову і розпустити плітки.

Заворожують поглядом

В деяких народів існує повір’я, що котам не можна дивитися в очі. Вважається, що ви притягнете собі нещастя, якщо будете довго дивитися в них.

Також існують містичні переконання. В давнину люди думали, що в котів перетворюються відьми чи чарівники, а тому їхні очі можуть заворожити. А ще побутувала думка, що котячі очі - це вікно у потойбічний світ.

Можуть затопити корабель

Цей забобон стосується чорних кішок. За європейським переконанням котів пов’язували з відьмами, а тому боялися пускати на корабель. Адже в давні часи якусь чаклунку втопили в морі і, за повір’ям, її дух досі прагне помсти.

Вважається, що корабель затоне під час своєї другої подорожі, якщо чорна кішка зайде на палубу і зразу ж вийде з неї.

Здатні воскресити мертвого

У деяких частинах Південної Європи люди вірять, що кіт може воскресити мертвого. Якщо тварина перестрибне через могилу, то небіжчик повернеться до світу людей в образі вампіра.

Існує навіть історія, що під час одного з поховань кіт перестрибнув через труну. І доки тварину не ліквідували, всі присутні боялися навіть поворухнутися.

Джерело: РБК-Україна

В цих стінах зародилася легенда про мінотавра: На Криті археологи зробили важливе відкриття в ході розкопок палацу мінойського царя 4-тисячної давнини

субота, 26 жовтень 2024, 8:36

Під час нещодавніх розкопок мінойського палацу у древньому місті Арханес на Криті археологи виявили священні ворота. Мінойське місто Арханес, розташоване приблизно за 15 км на південь від Кносського палацу. Арханес побудований близько 1900 року до н. е...

Олександр Роднянський відповів, чи його 39-річний син, який повернувся з-за кордону до Києва, піде воювати

субота, 26 жовтень 2024, 8:07

Відомий український продюсер та режисер Олександр Роднянський, якого заочно засудили в Росії, відповів, чи піде його син служити в ЗСУ. Знаменитість пояснив, чому його нащадок свого часу повернувся з Європи до України. Наразі 39-річний син продюсера Ол...