"Майже бойовик, але з присмаком ганьби!": Злочинець втік із одеського СІЗО прямо на очах охоронців (відео)

втеча з СІЗО

Під час втечі зі слідчого ізолятора Одеси 40-річний Сергій Кутафін спокійно подолав кілька загороджень, а озброєні вартові дивно повелися. У розпорядженні журналістів опинилося ексклюзивне відео як дій втікача, так і охорони СІЗО, яке Патріоти України пропонують вашій увазі.

На записах видно, що злочинець довго долав загородження. А це, на думку джерела видання, свідчить про те, що в слідчому ізоляторі не спрацювали технічні засоби охорони й на периметр не вийшла група затримання. Також на порушника не зреагував службовий собака.

Джерело журналістів вважає, що вартові розгубилися в цій ситуації та порушили відомчі інструкції: "Вони повинні були відразу дати попереджувальний постріл у повітря, після чого прицільно стріляти на поразку. Ми ж бачимо на записі, що ні попереджувального пострілу, ні прицільної стрілянини не було. Дівчина-вартова стріляє, але навмання. З цих відео можна зробити висновок про провальний стан справ з охороною в цьому підрозділі".

Втеча сталася на немодернізованій ділянці периметра, де інженерно-технічні засоби охорони (паркан, "єгоза" і так далі) старі й вичерпали свій ресурс. "За нового керівництва Мін'юсту й Департаменту виконання покарань програму з модернізації інженерно-технічних засобів охорони згорнули. Прямий наслідок цього – результат у вигляді такої втечі", – заявило джерело.

Сергій Кутафін утік із СІЗО, але був затриманий того ж дняСергій Кутафін був поміщений до СІЗО Одеси 11 червня 2021 року, а вдень 21 липня стало відомо про його втечу. Причому він не тільки подолав загородження на території ізолятора, а й потрапив на територію виправної колонії №14 (яка теж охороняється) та безпроблемно залишив її.

Через кілька годин чоловіка затримали одеські правоохоронці. За їхніми словами, подія нагадала їм "зйомки бойовика, ось тільки з присмаком ганьби".

Джерело: Обозреватель

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...