Майже два місяці не бачили сонця: Захисники Маріуполя показали дітей, які ховаються у підвалах "Азовсталі" (відео)

У Маріуполі на території заводу "Азовсталь" знайшли свій прихисток близько 1000 мирних мешканців міста. Пережити ці непрості часи війни їм допомагають бійці батальйону "Азов", передають Патріоти України.

Українські захисники принесли дітлахам, які вимушені сидіти у підвалах підприємства понад місяць, смаколики і поспілкувалися як з малечею, так і з їхніми матерями. Відповідне відео опубліковане в Telegram-каналі "Азову".Одна з матерів розповідає, що перебуває у підвалі "Азовсталі" з 2 березня. На підприємстві працює її чоловік. Тож вона взяла маленьку донечку з собою, щоб вберегти її життя від російських загарбників.

"Дуже хочемо додому. А дому, судячи зі всього, немає", – каже вона.Також жінка додала, що має надію на гуманітарний коридор, адже запаси їжі вже закінчуються. Інша жінка розповідає, що провела у підвалах заводу понад 50 днів. Вона теж родичка одного зі співробітників підприємства.

"Тут, нам здалося, було найбезпечніше на той момент, коли ми сюди потрапили. Був обстріл, і наші будинки були вже непридатні до життя. Тому ми вирішили переміститися сюди. І з 25 лютого ми тут (на "Азовсталі" – ред.) постійно", – додала вона.

Жінка зі слізьми на очах просить забезпечити можливість виїхати на мирну територію України. Вона підкреслює, що у пастці перебувають не лише жінки, а й діти. Причому, деякі з них – зовсім немовлята. Самі ж діти розповідають, що уже понад місяць не бачили сонця, не бачили неба. І вони мріють про те, щоб безпечно вибратися з комбінату. "Хочемо повернутися додому, хочемо повернутися живими, побачити своїх рідних, сумуємо дуже сильно", - кажуть діти.

"Намагаються ускладнити життя": Юрист назвав категорію українців за кордоном, на яких спрямовані основні обмеження від МЗС

четвер, 2 травень 2024, 17:30

Обмеження, які ввело Міністерство закордонних справ України на оформлення документів за кордоном, насамперед стосуються чоловіків, які незаконно виїхали з країни. Таким чином влада намагається ускладнити життя ухилянтам, передають Патріоти України. Про...

"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...