Майже як у кіно: Ентузіасти розробили повністю робочу версію гармати з "П'ятого елемента" (відео)

Функціональна модель виглядає гігантом в порівнянні з оригінальною версією і важить майже 20 кілограмів.

Хто пам'ятає фільм «П'ятий елемент» з Брюсом Віллісом, в якому головний герой і антагоніст толком навіть не знали про існування один одного? Пам'ятайте зброю Zorg Industries ZF-1? Те саме, оснащене вогнеметом, ракетою, мережею і іншими приблудами? Адам Севідж і його команда створили не просто копію цієї «гармати», але зробили повністю працездатну версію, яку назвали просто ZF-2, повідомляють Патріоти України.

Функціональна модель виглядає гігантом в порівнянні з оригінальною версією і важить майже 20 кілограмів. Зброя і не призначалася для використання людьми. ZF-2 навіть включає робочу версію крижаної гармати, яка працює на рідкому CO2 в балоні.

Єдине, що не вийшло реалізувати в реальності - створити кулі, здатні направляти себе на мету. Замість цього команда оснастила ZF-2 механізмом відстеження цілі, котрі спрямовують «турель» за допомогою камери. Виходить справді неймовірний монстр Франкенштейна з одним головним недоліком - полагодити в польових умовах ніяк не вийде.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...