Майже космічні війни: Японський зонд показав наслідки свого бомбардування астероїда Рюгу (фото, відео)

У четвер, 11 липня фахівці Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA провели другу посадку зонда на астероїд Рюгу, який "бомбили" 22 лютого за допомогою вибухової речовини, зазначають Патріоти України. Тоді зблизившись з поверхнею Рюгу, космічний апарат вистрілив по пятиграмовою танталовою кулею, швидкість якої склала 300 м/с.

За допомогою спеціального пристрою зонд зібрав піднялася пил і дрібні уламки породи. Після цього Hayabusa 2 повернувся на робочу орбіту. І ось настав час повторно дослідити наслідки цієї атаки.

Зонд сів на поверхню космічного об'єкта в 5:30 за київським часом. Його місією було зібрати зразки ґрунту для аналізу після вибуху. Мета - дослідження наслідків зіткнення з астероїдом інших небесних тіл. Після аналізу в космосі осколки астероїда будуть доставлені на Землю для подальшого вивчення.

Перші фото астероїда показали, що після вибуху матеріали всередині нього відрізняються від тих, які знаходяться на поверхні.

"Мандрівка" стала фатальною: Із Тиси витягнули тіла двох чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 11:28

Тіла двох чоловіків у річці Тиса виявили учора ввечері під час патрулювання прикордонники відділу "Тячів" Мукачівського загону, передають Патріоти України. Деталі: До місця події викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Через високі поро...

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...